Barlahida

2016.08.25. 18:15

Gombák a Göcsejben - A sok eső hatására nőhettek meg ekkorára

Barlahida - Egymástól függetlenül két különleges gombáról készített fotót is kaptunk a minap a göcseji településről. Az elmúlt napok esőzése hatására ismét rengeteg a gomba az erdőkben.

Gyuricza Ferenc

A község IKSZT-jének vezetője, Németh Mária készítette azt a képet, amelyen egy helybéli nyugdíjas férfi, Fecske Ferenc látható valamilyen laskagombával. A férfi a pontos nevét nem tudta, azt azonban határozottan állítja, hogy ehető fajtáról van szó.

Fecske Ferenc kosárban vitte haza az óriási laskagombákat
Fotó: Németh Mária

- Valamilyen laskagomba, ami fatörzsön, vagy korhadt farönkön terem - magyarázta Fecske Ferenc. - Valószínűleg a sok esőzés hatására nőtt meg ilyen nagyra. Kosár kellett ahhoz, hogy haza tudjam hozni az erdőből.

Ötkilós tüskegombát rejtett a barlahidai melletti erdőség
Fotó: Rezes István

Rezes István ugyancsak a göcseji község melletti rengetegben bukkant egy nagyméretű, mintegy öt kilogrammnyi tömegű tüskegombára. A férfi azt mondja, az erdők ritka kincse ez a fajta, amit mogyoróalja gombának is neveznek, ő ilyen terebélyeset még sosem látott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!