Bázakerettye

2015.08.02. 15:17

Idén lazábbra vették a falunapot Bázakerettyén - A Taigetosz Tokány elnevezésű csapat diadalmaskodott a főzőversenyen

Bázakerettye - Szombaton Bázakerettyén a megnyitót követően főzőversennyel vette kezdetét a falunap.

Mirkó Imre

Iványi László polgármester, aki maga is a főzőverseny résztvevője volt, lapunknak elmondta: az önkormányzat a Bázakerettye és Térsége Bányász Művelődési Egyesülettel, a Zalai Dombság Turizmusáért Közhasznú Egyesülettel valamint a Bázakerettye Község Szolgáltató Nonprofit Kft.-vel együtt rendezte meg a népszerű eseményt.

A tavalyi falunapi észrevételeket figyelembe véve a korábbi „sűrű" programkavalkád helyett az idén egy kicsit lazább ajánlattal várták a látogatókat – tudtuk meg a faluvezetőtől. Így például ezúttal a főzőversenyre nem szerveztek rá, amikor annak délután háromkor vége volt, akkor vette kezdetét a falunap a Dériné Művelődési Ház környezetében.

A gasztronómiai viadalon 11 csapat vett részt, többségük kerettyei volt, az eredményhirdetéskor a díjakat dr. Nagy Árpádné adta át. A vaddisznóból készült chilis babbal harmadik helyezett lett a Drink Team csapata, körömpörköltjükkel a második legjobb lett a Muramenti Foltboszorkák csapat, a főzőverseny abszolút nyertese a marhahússal töltött krumpligombóccal a helyi erőkből verbúválódott Taigetosz Tokány csapata lett.

Iványi László polgármester dödöllét pirított. Fotó: Mirkó Imre

A bázakerettyei rendezvény további részében fellépett a kanizsai Eraklin Táncklub, a letenyei Mákvirág Citerazenekar, a Kis Hétrét Együttes, a letenyei mazsorettek, a Tüttő János Nótaklub és a Rubin Hastánccsoport. A sztárvendég Somló Tamás volt, majd tűzzsonglőr show következett és a nap a Nosztalgia együttes utcabáljával zárult.

A színpadi programokon túl kirakodóvásár, óriáscsúszda, ugrálóvár, bőrműves, fazekas, ékszerkészítő, arcfestés, borkóstoló és a Muramenti Foltboszorkák kézműves sátra tette hangulatosabbá a falunapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!