Belezna

2015.08.02. 14:37

Rendezett település, összetartó lakosok - virágos házakat is díjaztak a beleznai falunapon

Belezna - A településről elszármazottak közös főzéssel ünnepelték a találkozást a falunapon szombaton.

Benedek Bálint

Babgulyás, pacalpörkölt és hagymás bab rotyogott a kondérokban, másutt tárcsán pirult hússzeletek illata csalogatta a vendégeket.

Vass Attila, a Csongrád megyei Szegvárról érkezett haza, hogy együtt töltse a falunapot a rokonaival. Mint elmondta: hagyomány a közös főzés, és ilyen alkalmakkor lehetőség nyílik a beszélgetésre, a jó hangulat garantált.

– Tavaly egy óvatlan mozdulattal halászlével forráztam le a lábam, ezúttal viszont vigyáztam, csak vaddisznó pörköltet készítettünk és csemege kukoricát főztünk – mesélte Imre Géza, a helyi horgászegyesület vezetője. – A falunap az összetartozásról szól, s a barátságokat egy finom tál étel mellett lehet igazán elmélyíteni.

Ízletes babgulyással vendégelte meg a falunapra látogatókat Tóth Annamária (balról), Vass Attila és Takács Jenő. Fotó: Gergely Szilárd

Bődör István polgármester megnyitójában szintén a közösségi szerepvállalásról beszélt, mint mondta: a beleznaiak összetartanak, és ez látszik a településen, amely rendkívül rendezett és folyamatosan fejlődik.

Azért, hogy ez így maradjon a polgármester sokat tesz. A Start munkaprogram keretében a közelmúltban készült el 400 méter hosszan egy vizesárok, mely a vízelvezetés örök problémáját oldotta meg.

– Ezen kívül most pályáztunk a teljes József Attila utca leaszfaltozására, mely 14 millió forintból valósulhatna meg – tette hozzá Bődör István. – Szeptemberben a polgárőrség munkáját egy 6 millió forint értékű Suzuki Vitara terepjáró is segíti majd.

A beleznaiak szeretnék, ha több turista is felkeresné a települést, ezért a sportpályát, s annak környékét „kitakarították". Ezen kívül az egykori „Tiszta udvar, rendes ház" mozgalom mintájára meghirdették a virágos házak versenyt, a falu mind a 286 házát megtekintették. A falunapon a legszebb 11 porta értékes ajándékokkal gazdagodott, mintegy példát mutatva a többieknek.

Címkék#Belezna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!