A Klik rászállt a Miskolcon tüntető Teleki Blanka Gimnáziumra

2016. február 16., 17:57 forrás: index.hu
komment
Levélben szólította fel a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját a Klebelsberg-központ tankerületi vezetője, hogy számoljon be: milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták a szülőket a miskolciakat támogató nyílt levelükről.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Pukli István igazgató kedden délután a Civil Közoktatási Platform alakuló ülésén újságíróknak olvasta fel a tankerületi vezetőtől ma kapott levelet. A levél szerint a Klik „közérdekű bejelentést” kapott arról, hogy a február 3-i miskolci tüntetés miatt órák maradtak el a gimnáziumban.

Pukli István
Pukli István
Fotó: Marjai János

 

A Teleki Blanka Gimnázium is csatlakozott  az országos pedagógus-tiltakozást elindító miskolci Herman Ottó Gimnázium kezdeményezéséhez. Január végén már közösen írtak egy nyílt levelet a miskolciakkal. Erről a szülőket is tájékoztatták a félévi szülői értekezleten.

Szolidaritásuk jeléül február 3-án a gimnázium  igazgatója és sok pedagógusa is elment Miskolcra a Herman Ottó Gimnázium melletti tüntetésre. Pukli István Igazgató azt mondta: emiatt  valóban maradtak el 7-8. órák, de ezekről is tájékoztatták a szülőket, és természetesen pótolni fogják az elmaradt órákat.

A tankerületi vezető azonban vizsgálatot indított. Ehhez az iskola igazgatójától töméntelen mennyiségű dokumentum összegyűjtését kérte néhány órás határidővel.

Bekérték

  • az órák elmaradásáról és pótlásáról szóló intézményvezetői dokumentumokat,
  • az osztályok február 3-i órarendjét,
  • az osztálynaplók február 3-i bejegyzéseit,
  • valamennyi osztály e-naplójának február 3-i bejegyzését kinyomtatva,
  • a félévi nevelőtestületi értekezletről szóló jegyzőkönyvet,
  • a félévi szülői értekezletről szóló jegyzőkönyveket vagy emlékeztetőket.

Az igazgató a levelet ma délelőtt 11 órakor vette kézhez, és a dokumentumok beküldésére a mai napot adták meg határidőnek.

Pukli István azt mondta, ennyi dokumentumot néhány óra alatt lehetetlen összegyűjteni, szülői értekezletekről pedig nem szoktak jegyzőkönyveket írni.

Az igazgató felolvasta a tankerületi vezetőnek írt válaszlevelét is. Ebben annak tisztázását kéri, hogy pedagógiai, szakmai, törvényességi vagy hatósági ellenőrzést folytatnak-e ellene. Hivatkozik a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló törvényre, amely szerint a közérdekű bejelentés olyan körülményre hívja fel a figyelmet, amelynek orvoslása a közösség, a társadalom érdekeit szolgálja. Ebből a szempontól az igazgató szerint nem világos, hogy közérdekű bejelentésről van-e szó. Ha viszont ez közérdekű bejelentés, akkor arra 30 napon belül válaszol. Az igazgató azt is írja, hogy gyülekezési és a véleménynyilvánítási jogával élt, amikor Miskolcra ment tüntetni.

2016. február 16., 17:57 forrás: index.hu

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...