Belföld

2016.04.25. 15:27

Életfogytiglanra ítéltek egy férfit emberölésért és kiskorú veszélyeztetéséért Debrecenben

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt emberölés és kiskorú veszélyeztetése miatt a Debreceni Ítélőtábla hétfőn egy férfit, aki 2012-ben több késszúrással megölte feleségét - tájékoztatta az ítélőtábla sajtószóvivője az MTI-t.

Ezzel a táblabíróság Balla Lajos vezette tanácsa helybenhagyta a nyíregyházi törvényszék elsőfokú ítéletét. A vádlott legkorábban 25 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott és felesége 2004-ben költözött vissza Magyarországra, előtte Írországban dolgoztak. Gyermekük 2003-ban született. A férfi szerencsejáték-függősége miatt a pár gyakran veszekedett. 2010-ben nyíregyházi vállalkozásuk válságba került, hiteleiket egyre nehezebben törlesztették, ezért a vádlott újra Írországba ment dolgozni, ám ott is szerencsejátékozni kezdett. Többmilliós tartozása halmozódott fel, ám ekkorra már a feleség bizalma megrendült, viszonyt kezdett egy másik férfival, és felvetette a válás lehetőségét.

A vádlott 2012 szeptemberében jött haza, és kérdőre vonta a feleségét  hűtlensége miatt. Kislányukat a szobájába küldte, majd ököllel többször megütötte és egy kerámiatállal fejbe vágta az asszonyt, aztán magához vett egy konyhakést. A kislány előjött és segítségért kiabált. Az apa ekkor a kislányt kitolta a folyosóra és bezárta az ajtót.

Ezt követően a férfi többször nyakon szúrta feleségét. A nő a helyszínen meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!