Belföld

2014.04.24. 11:55

Időjárás-jelentés

Többnyire erősen felhős lesz az ég, de csütörtökön főként északon, pénteken északkeleten, keleten néhány órás napsütés is lehet.

Többfelé várható eső, zápor, csütörtökön néhol, pénteken napközben szórványosan zivatar is valószínű. A zivatarokat helyenként felhőszakadás, viharos szél is kísérheti. Csütörtökön az északi, északkeleti, pénteken a délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 16 és 21 fok között alakul, de északkeleten 22, 23 fok is lehet.

Időjárási helyzet Európában

A Skandináv-félsziget fölött anticiklon helyezkedik el. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csak a magasnyomású zóna peremén több a felhő, és ott néhol gyenge csapadék is előfordul. Ugyanakkor szárazföldünk más területeinek időjárását, ciklonok, és a hozzájuk tartozó frontok alakítják. Gyakran erősen felhős az ég, de emellett  többfelé hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Kontinensünk délkeleti tájain  többfelé fordul elő eső, zápor, helyenként zivatar, másutt elszórtan alakul ki  zápor, északkeleten hózápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és  25 fok között változik, de északnyugaton, északon hűvösebb van, a Skandináv-félsziget északi felén a csúcshőmérséklet sokfelé a 10 fokot sem éri  el. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is sekély ciklonális mező alakítja, az itt lévő nedves, labilis légállapotú levegő kedvez a záporok, zivatarok kialakulásának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!