Belföld

2015.07.02. 15:03

Pusztaszemesi gyilkosság: a rablók rágyújtották a házat az eszméletlen férfira

A 20 éves és a 17 éves gyanúsítottak olyan súlyosan bántalmaztak egy idős férfit, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe - közölte a kedden Pusztaszemesen történt gyilkosság részleteiről csütörtöki sajtótájékoztatóján Szijártó István, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese.

Pusztaszemesi otthonában, 2015. június 30-án a délutáni órákban holtan találtak egy idős férfit. A helyszíni szemle és az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján a sértett bűncselekmény áldozata lett. A Somogy megyei rendőrök haladéktalanul megkezdték a helyszíni szemlét, adatgyűjtést, tanúkutatást az elkövetők azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében.

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök néhány órán belül Tab közelében elfogtak és a Siófoki Rendőrkapitányságra előállítottak egy 20 éves somogymeggyesi és egy 17 éves bedegkéri lakost, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével. A nyomozók D. K.-t és fiatalkorú társát emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága 2015. július 1-jén előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Forrás: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozás során felmerült információk alapján megállapítást nyert, hogy a két gyanúsított korábbról már ismerte a sértettet, akit a gyanú szerint már több alkalommal megloptak. A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. június 30-án a délutáni órákban is abból a célból érkeztek a férfi házához, hogy értékeket tulajdonítsanak el tőle. A sértett figyelmét elterelve, sikerült készpénzre szert tenniük, azonban mennyiségét kevesellték. D. K. és fiatalkorú társa ezért előre kitervelten újra visszament az ingatlanhoz, ahol az idős férfit mindketten olyan súlyosan bántalmazták, hogy a sértett helyszínen belehalt a sérüléseibe. Tettüket követően, a házból több értéktárgyat, mobiltelefont és készpénzt vettek magukhoz, majd felgyújtották az épületet és elmenekültek a helyszínről.

Az ügy részleteiről 2015. július 2-án dr. Szijártó István rendőr ezredes megyei főkapitány-helyettes (bűnügyi) és dr. Bebes Zoltán rendőr őrnagy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője számolt be sajtótájékoztató keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!