Bocfölde

2017.01.23. 19:49

Kötelező versek Aranytól

Bocfölde - A faluban működő körzeti általános iskola 17 éve szavalóversennyel ünnepli a magyar kultúra napját - így történt ez ebben az évben is.

Varga Andor

A megmérettetésre a környék általános iskoláinak tanulóit is várták, akik a 200 évvel ezelőtt született Arany János egy-egy művét kapták kötelezően előadandó feladatként: az 5-6. osztályosoknak a Nemzetőr-dal, a 7-8.-osoknak pedig a Vásárban című költeményt kellett tolmácsolniuk. Ezenkívül minden induló még egy szabadon választott verssel készülhetett.

A zsűrit két magyar szakos pedagógus, Sütő Károlyné, illetve Czeiliné Németh Anna alkotta, ők a következő gyerekeket díjazták oklevéllel és jutalomkönyvvel színvonalas előadásukért.

5-6. osztályosok: 1. Tompos Dóra (Bocfölde, felkészítő tanár: Dobriné Benárd Csilla), 2. Mónok Csenge (Söjtör, Bedőné Fatér Tímea), 3. Simonyai Noel Nimród (Bocfölde, Dobriné Benárd Csilla).

7-8. oszt.: 1. Csóbor Mátyás (Teskánd, Bangó Edit), 2. Nárai Dominik (Bagod, Csókási-Dóczi Adrienn), 3. Zsebeházi Marianna (Tófej, Molnár Bernadett).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!