Bulvár

2017.05.29. 06:33

Egy tojással mutatta meg miért nem szabad kocsiban hagyni a kutyát

Itt a nyár, nagyon oda kell figyelni.

Egy Facebook-bejegyzésen keresztül mutatta meg egy férfi, hogy mi lesz egy serpenyőbe ütött tojással 15 perc alatt egy zárt autóban, a nyári napon - írja a boredpanda.com.

Ezzel a hatásos kísérlettel akarja felhívni a figyelmet arra, hogy se kutyát, se gyereket nem szabad egy percre sem az autóba zárva hagyni.

Fotó: Imgur.com

Amikor 25 fok van kint, akkor egy zárt kocsiban 37-48 Celsius fokig is felszökhet a hőmérő higanyszála, de ha mondjuk 32 fok van kint (ami nyáron nem ritka), akkor a kocsiban 10 perc alatt 70 (!) fok is lehet.

Még az enyhébb körülmények között is elég 15 perc ahhoz, hogy a kutyák hőgutát kapjanak, rosszabb esetben pedig agykárosodást szenvedjenek.

Fotó: Imgur.com

Az állatvédő PETA szervezet pedig a forró járda veszélyeire is felhívja a figyelmet: ha a tenyerünknek kellemetlenül meleg a beton, akkor az bizony a kutyák tappancsának sem túl jó, ezért ajánlott elkerülni a járdán sétálgatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!