Bulvár

2016.04.21. 18:02

Meghalt Prince amerikai énekes-előadó - 57 éves volt

Meghalt Prince, amerikai énekes-előadó. Először csak egy hír jött, hogy egy holttestet találtak Prince minnesotai ingatlanján, a TMZ.com írta meg, hogy az énekes halt meg.

Nem sokkal később az énekes sajtósa az AP hírügynökségnek megerősítette Prince halálát. A rendőrség az okokat egyelőre nyomozza. Az 57 éves énekes Paisley Park stúdiójához csütörtök reggel hívták a mentőket.

Prince már a múlt héten kórházba került egy rövid időre, miután a magángépe kényszerleszállást hajtott végre. Szintén a TMZ arról írt, hogy az énekes hetek óta súlyosan influenzás volt, már két koncertet is törölnie kellett emiatt. Az atlantai show-ját mégsem akarta lemondani, de a fellépés után olyan rosszul lett a gépen, hogy le kellett szállniuk a géppel az illinois-i Moline-ben. Később jobban lett, ezért hamar kiengedték a kórházból.

Prince "Prince Rogers Nelson" néven született 1958. június 7-én Minneapolisban. Apja Lewis Nelson dalszövegíró és zongorista, anyja Mattie Della dzsesszénekes volt, mindketten afro-amerikaiak. Nevét apja művészneve után kapta, aki Prince Rogers néven lépett fel. Egyszer azt nyilatkozta, azért nevezte el fiát hercegnek, mert "azt szerettem volna, hogy megtegyen mindent, amit én akartam".

Első számát, a Funk Machine-t hétévesen írta apja zongoráján.

A '70-es években robbant be olyan számokkal, mint a Wanna Be Your Lover vagy a Why You Wanna Treat Me So Bad. Nemzetközi szupersztárrá az 1982-es "1999" című albumával vált. Nagy sikerszámai közt van a Purple Rain, a Let's Go Crazy, a When Doves Cry és a Diamonds and Pearls.

Címkék#haláleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!