Életmód

2013.08.04. 22:00

Lehet, hogy nem is a virágpor?

Zalaegerszeg - Nem az számít, mi történik velünk, hanem az, hogy milyennek látjuk, mert a tudatunk határoz meg mindent. Ezért lehet, hogy olyasmi ellen harcolunk, ami nem is jelent veszélyt ránk.

Arany Gábor

Ezt Fülöp Csenge annak kapcsán mondta, hogy hamarosan kezdődik a parlagfű okozta allergia szezonja. A hévízi lélekgyógyász úgy látja, a terjedő betegséget a bennünk lévő elfojtott agresszió, a megoldatlan konfliktusok váltják ki. Ennek hátterében az áll, hogy jók akarunk lenni, meg akarunk felelni minden helyzetben. Ilyenre azonban senki sem képes, és az emiatt felgyülemlő feszültség kap új irányt. Például ellenségként fogad a szervezetünk olyasmit, a virágport, ami egyébként ártalmatlan az emberre.

- Ezt a tudatalattink határozza meg, s ez annyira így van, hogy gyakran már az allergiát okozó anyag látványa, akárcsak a fotója is kiválthatja az ingert, a tüsszögést, könnyezést. Ezt támasztja alá az is, hogy módosult tudatállapotban nincsen allergiás reakció. A hipnózisba lévő páciens nyugodtan simogatja a macskát, miközben más körülmények között fulladásig fokozódó rohamot vált ki belőle a szőr - említett példát a gyakorlatából.

Fülöp Csenge kineziológus. Fotó: Arany Gábor

Mi a megoldás? Meg kell keresni a mögöttes kiváltó okot, ami többnyire a tudatalatti mélyébe süllyedt, ezért a páciens nem képes egyedül feltárni. Ebben többféle módszer lehet segítségére, ezek egyike a kineziológia. A holisztikus szemléletű alternatív gyógymód az energiarendszer kiegyensúlyozásával, az energiaáramlás biztosításával foglalkozik. Az érzelmi stresszek feloldásával aktivizálja öngyógyító mechanizmusait.

Az állandóan változó környezethez való alkalmazkodás az élet lényeges jellemzője. Ahol ez blokkolt, ott felborul az egyensúly, és erre testi-lelki problémák hívják fel a figyelmet. A kineziológus kérdéseket tesz fel meghatározott rendszer szerint, miközben enyhe nyomást gyakorol a vizsgált személy kinyújtott karjára. A kar izmai közvetítve az agy, illetve a test sejtes memória szinten tárolt információit a kérdésekre erősen tartó vagy elgyengülő izomtónussal " válaszolnak".

- Az izomtesztelés lehetővé teszi, hogy fényt derítsünk a tudatalattiban lévő, valódi okokra. A korrekciók alkalmazása során a negatív múltbéli eseményekhez fűződő érzelmi töltetet semlegesítjük, pozitív irányba változtatjuk. Ám tudni kell, a kineziológus csak segítő, mindenki maga felel a saját életéért. A terapeuta az utat mutatja meg, de mindenkinek saját döntése, hogy elindul-e rajta, akar-e gyógyulni? Sokan elbújnak a betegségük mögé, ezzel szeretnének maguknak figyelmet, ettől érzik magukat fontosnak - fogalmazta meg Fülöp Csenge.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!