Életmód

2016.04.29. 11:43

Tört szárnyú pillangó

„Őszintén csalódott” jeligét választotta a 60 éves, felsőfokú végzettségű, nyugdíjas nő, aki törekszik a lelki egyensúlya megteremtésére.

Párkapcsolati kudarcának okát kutatva írta meg sorait. Az összeillőség vizsgálathoz szükséges a társ kézírása is, ami most nem áll rendelkezésre. Ezért csak az Ő személyiségére vonatkozóan vizsgálható grafikuma, ami megmutatja, hogy önértékelése, önbizalma állandóan ingadozik, leginkább alulértékeli önmagát, és bizonytalansággal küzd.

Energiaszintje változó, s a világban helyét nem találva a múlt emlékeibe kapaszkodik. A mindennapi kommunikációjában a határozott és mindenről mindent tudó nő képe vetül ki, aki hajlamos sokkal többet és mást mutatni, mint amit valójában érez, vagy gondol. Állandóan korrigálja tetteit, cselekedeteit, s fontos számára, hogy mindig jól nézzen ki, odafigyeljenek rá, még akkor is, ha a lelke mélyén ezek a tulajdonságok háttérbe szorulnának. Általában visszafogja és türtőzteti magát, nem nyilvánítja ki őszintén gondolatait, azokat jól megszűrve mindig figyel kiejtett szavaira.

Pillanatnyi állapotában a sérült szárnyú pillangó képét vetíti ki, aki azért nem tud felrepülni, mert szerinte a szépsége csak akkor teljesedhet ki, ha semmi hiba nem mutatkozik a lepke mintázatában, s a megtépázott önbizalma miatt inkább most begubózik. Olykor-olykor megcsillan rajta a fény, azonban az újabb kudarctól való félelmében inkább visszavonul, s folyamatosan korrigálná tetteit. Ha mégis megmutatja magát régi fényében ragyogva, akkor ő akar uralkodni másokon, s ha felbosszantják, a bosszúja elől senki sem menekülhet.

Javaslom, hogy mielőbb tegye rendbe lelkét, s találja meg az arany középutat ahhoz, hogy ne tudják a valóság talajától elrugaszkodottan a vágyai által irányíttatni, hanem tanulja meg reálisan felmérni a másikat. S kívánom, hogy a mindennapokban az egyenrangú félként kezelt társát mielőbb megtalálja.

Novák Mária

grafológus-, írásszakértő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!