Fityeház

2015.11.22. 15:13

Szépkorúakat köszöntöttek a hétvégén

Fityeház, Pat - Szívet melengető pillanatok színesítették a figyeházi és pati időskorú lakosság hétvégéjét a hagyományosan megrendezett Szépkorúak Napján.

Ziegler Anita

Fityeházon már türelmetlenül várták az óvodások, hogy kedves műsorukkal mosolyt csaljanak a község szépkorú vendégeinek arcára. Ám mielőtt pódiumra léphettek volna, a Fityeházi Hagyományőrző Asszonykórus adta elő a Falu Dalát, majd Tatai István polgármester köszöntője vezette be az ünnepi műsort.

Fityeházon Tatai István polgármester külön köszöntötte 88 éves Takács Károlyné Kati nénit, valamint a 81 éves Horváth Ferencet

- Az ősz végén, miután véget érnek a kerti munkálatok, kicsit hátradőlhetünk, s számot vethetünk az elmúlt év történéseivel. Az idősebbek már tudják, hogy a család mellett a közösség is fontos, amelyben élnek, s a fiatalabb generáció rengeteget köszönhet időseinek - hangsúlyozta beszédében, majd külön köszöntötte a falu két legidősebb lakosát, a 88 éves Takács Károlyné Kati nénit, valamint a 81 éves Horváth Ferencet. Tatai István beszédét követően Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, valamint Polgár Róbert plébános is köszöntötte a vendégeket. Vasárnap Paton is Szépkorúak Napjára várták a község 60 év feletti lakosságát. Mint azt Bata Zoltán polgármester elmondta, mindent megtesznek azért, hogy az idősebbek ne érezzék egyedül magukat a településen.

- Megbecsülést, tiszteletet és szeretet érdemelnek időseink mindazért, amit értünk, fiatalabbakért tettek, és ezt nem csak ma, hanem a hétköznapok során is igyekszünk meghálálni. A falugondnoki szolgálat révén sok mindenben, így a bevásárlásban, fűnyírásban, gyógyszer kiváltásában is segítjük a szépkorú lakosságot. Emellett már két éve működik a településen a Szomszédok Egymásért Mozgalom, melynek keretein belül térfigyelő kamerákat sikerült telepíteni a településen - árulta el. Az ünnepségen külön köszöntötték az 1921-es születésű Bognár Jánosnét, valamint a 86 éves Takács Tibort, majd Deme Dávid evangélikus lelkész és Bednyák Vince plébános mondott ünnepi beszédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!