Foci

2014.08.21. 14:05

Futsal már nőknek is: a Göcsej SK-nál szakosztály alakult a szebbik nemnek

Zalaegerszeg - A sportág NB II-es pontvadászatába nevezett a Göcsej SK vadonatúj női csapata, mely a közelmúltban tartotta alakuló edzését.

Jóna István

A sportág férfi változata nagyon hamar közkedvelt lett a zalaegerszegi szurkolók körében, persze nem véletlenül: a csapat első NB II-es szezonjában kiválóan szerepelt, hiszen a játszásban nem is talált legyőzőre. Minden bizonnyal ennek is köze van a női csapat létrejöttéhez.

– Már a tavalyi szezonban felmerült az ötlet – kezdte Friss Szabolcs, a Göcsej SK elnöke. – Aztán a körülmények szerencsés alakulásának is hála, idén nyáron megalakítottuk a női szakosztályt, a felnőtt csapatunkat pedig neveztük az NB II-es bajnokságba. Ezen kívül U15-ös csapatot indítunk a korosztályos bajnokság Nyugati-csoportjába, valamint elkezdjük egy U13-as gárda toborzását a későbbi, megfelelő szintű utánpótlás megteremtése érdekében.

Szimán Bálint (szemben) edzést tart. Az új csapatban vannak NB I-et megjárt játékosok is. Fotó: Jóna István

Az elnökség egy zalaegerszegi fiatalember, Szimán Bálint kezébe adta a karmesteri pálcát, hogy vezetőedzőként igazgassa és csapattá formálja a megye első női futsal együttesét. Az első edzésen kilenc hölgy ismerkedett a játékkal, közülük néhány szombathelyi játékos már az NB I ízét is megkóstolhatta. A vezetőedző az elmúlt három évben a vasi megyeszékhelyen dolgozott női futsal csapat mellett, amely az egyetem égisze alatt működött.

– Az elképzelés az, hogy a játékosokkal megszerettessük ezt a sportágat – fogalmazott a tréner. – Csapatunk egyik fele rutinos játékos, NB I-es futsal múlttal, melléjük érkeznek még a zalaegerszegi leányok. Természetesen erőnlétileg és taktikailag fel kell vennünk még a ritmust. Az lenne a cél, hogy az első évben összeszokjon a csapat.

Az együttes heti két edzéssel készül a szeptember közepén induló szezonra, majd a bajnokság alatt heti egy gyakorlásra redukálják a felkészülést. A mérkőzéseiket a versenykiírás értelmében csak hétvégén játszhatják. Szeretnék a keretet megerősíteni. Mindenképpen zalai kötődésű lányokat szeretnének a szakosztályba csábítani, hiszen több nagypályás csapat is működik a megyében. Remélhetőleg sokan lehetőséget látnak majd a női futsalban.

A Göcsej SK női futsal csapat augusztus végén, egy fővárosi tornán, a IV. Elte-Beac Futsal Kupán mutatkozhat be „éles" helyzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!