Garabonc

2016.10.16. 16:20

Nem fog rajtuk az idő: a falu idősei úgy mulatnak, mint az ifjúság

Garabonc - Tegnap a helyi művelődési házban tartott nagyszabású bulin kiderült: a helybéli idősek „duhajkodni” ugyanúgy tudnak, mint dolgozni. Nem is akárhogyan...

Szabó Zsófia

Az éveik „magas” számáról csak a személyi igazolványuk árulkodik. Ugyanis a garabonci örökifjak kirobbanó életkedvét még a jövő generáció is megirigyelné.

– Évente köszöntjük a szépkorú lakóinkat, jeles tradícióink sorába tartozik az idősek ünnepe – mondta Tóth Gábor, Garabonc alpolgármestere. A település elöljárója, Koma László helyett szólalt fel, mivel a település első embere – nyugdíjasként, a kispadon – ezúttal nem a „ceremóniamesteri” posztot töltötte be.

– Most a szórakozásból veszem ki a részemet – kacagott az érintett.

Fotó: Szabó Zsófia

A partin valóban senki sem unatkozott. Az ünnepi szentmise után mennyei ízű, kiadós ebéd várta a szépkorúakat. A disznótoros, lila káposztával spékelt falatok mellett „folyt” a bor és persze szólt a nóta is.

A rendezvényen a falu legidősebb lakójának, a kilencvenegy esztendős Tahin Jánosné, Magdusnak külön meglepetéssel, többek közt virágcsokorral kedveskedett falu vezetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!