Gazdaság

2017.06.19. 06:04

A fuvarozókra kivetett új jogszabályok főként a kisebb vállalkozásokat veszélyeztetik

Fel kellene függeszteni a nyugat-európai országoknak a nemzetközi fuvarozókra vonatkozó rendelkezéseit addig, amíg Brüsszelben folyik a közlekedési rendelkezéscsomag tárgyalása – javasolja a magyar fuvarozó-érdekképviselet.

Ellenkező esetben félő, hogy mire megszületik a közös európai szabályozás, sok magyar kis- és közepes fuvarvállalkozás tönkremegy. -írja a Magyar Idők.

Egyetlen hétvége alatt 113 ezer eurónyi bírságot szabtak ki a belga hatóságok a kelet-európai kamionosokra, amiért nem szállodában töltötték a 45 órás rendszeres heti pihenőidejüket – mondta lapunknak Somogyi Gábor. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) főtitkára szerint az eset jól mutatja, hogy ezután Németországban, Belgiumban, Franciaországban, vagyis a legfontosabb nyugati piacokon egyetlen fuvarozó és a rakománya sem lehet biztonságban, hiszen az új szabályozást nehéz betartani, az említett országokban ugyanis nem áll rendelkezésre a megvalósításhoz szükséges infrastruk­túra, a parkolók, a szállodák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!