2017.02.23. 11:24
A Thermal Hotel BALANCE**** kincse: a "zöld" arany (x)
A testi és lelki egyensúlyhoz elengedhetetlen egy finom étel borral egy hangulatos étteremben, ahol könnyed zene szól. Lentiben a térség újonnan nyílt szállodája, a Thermal Hotel Balance**** ennél többet is kínál.
A szálloda a gyógy- és élményfürdővel kiváló pihenőhely, az ide látogatók nem csak a 40 ezer éves gyógyvíz jótékony hatásai érezhetik, hanem a Szent György Energiapark feltöltő energiái is hozzájárulnak a felfrissüléshez. Az egyedülálló élményhez nélkülözhetetlenek a kulináris élvezetek, melyekre a híres zalai vendégszeretet teszi fel a koronát.
Lubics Szilvia: A szálloda étterme finom ételeket kínál
A hotel gasztronómiai kínálatában a nemzetközi, regionális és a helyi konyha ételei is megtalálhatóak, melyekhez a térség jellegzetes, helyi termelőktől származó alapanyagait használják fel. Nagy népszerűségnek örvend a térség „zöld aranya”, a tökmagolaj, ami méltán került be a hungarikumok közé. A sütőtököt a hotel éttermének étlapján a vendégek különféle formában több ételben is felfedezhetik, legyen szó levesről, salátáról, előételről vagy édességről, de készül a sajtok mellé pikáns ízű sütőtök chutney és tökmagolajos túrós körözött is, mind más-más ízvilággal.
A szálloda desszertkülönlegessége: almás szilvaparfé tökmagolaj lekvárral
A gyógyhely jótékony hatásait csak fokozzák azok az étkek, melyek az orvosságnövényként számon tartott sütőtökből, illetve annak magjából készülnek, nem beszélve a magokból sajtolt sötét színű, különleges ízű tökmagolajról, ami értékes hatóanyagokat tartalmaz, jótékony hatással van a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás tüneteire, a koleszterinszint csökkentésére, a szívinfarktus kialakulásának megelőzésére, míg a tökmag képes regenerálni a szívizmokat, de afrodiziákumként is emlegetik.
A tökmagolaj ízvilága olyannyira jellegzetes, hogy a ház saját desszertjében is szerepet kapott.
A különleges szilva parfét szilvapálinkában áztatott almatöltelékkel és jellegzetes tökmagolaj zselével tálalják. A Thermal Hotel Balance**** saját, egyedi desszert-különlegességéhez kizárólag a térségben előforduló alapanyagokat használtak fel; érdekessége, hogy a szálloda színei - a rózsaszín és a kék - is felfedezhetők benn. A jófajta zalai szilvapálinkában áztatott almával töltött szilva parfé fehércsokoládé köntösben, tejszínhabbal, dióval és különleges tökmagolajból készített zselével alkot tökéletes összképet. A látványra is dekoratív desszert ízvilága maga a harmónia, a roppanós csokoládé szétroppan a szájban, majd szétárad a jeges, bódító élvezet.