Gazdaság

2016.04.24. 17:05

Gépeket kapott a helyi szolgáltató

Nagykanizsa – A régi, elöregedett eszközök helyett új berendezések szolgálják a továbbiakban a lakosságot a dél-zalai vízmű területén.

Benedek Bálint

Kamerás csatornavizsgálót, lánctalpas árokásót, valamint szippantó célgépet is kapott pénteken a helyi szolgáltató. A témáról tartott sajtótájékoztatón elhangzott: lezárult a nagykanizsai agglomeráció csatornahálózatának és szennyvíztisztító telepének fejlesztése, amelynek keretében a Nagykanizsai Regionális Szennyvíztársulás  több mint 11 milliárdos beruházást valósított meg.
Ezúttal, a projekt utolsó elemeként járművek, gépek, szerszámok és laboreszközök beszerzésére nyílt lehetőség, ismertette Bizzer András, a szennyvíztársulás elnöke. – Ezeket ingyenesen használatba adjuk az üzemeltető Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. számára, annak érdekében, hogy segítsük a vízmű munkáját – tette hozzá, majd kiemelte  a magyar kormánytól kapott több mint 120 millió forint értékű önerőalap támogatást.
Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár elmondta: a városra nagyon odafigyel a kormányzat, az elmúlt években közel 3 milliárd forintos támogatást kapott működésre és fejlesztésre Nagykanizsa.
Tóth Nándor alpolgármester a beszédében emlékeztett arra is, hogy szennyvízkezelésen túl nagy hangsúlyt kell fektetni a rendszer karbantartására. A modern gépek, s berendezések épp ezt a fontos célt szolgálják.
Kassai Zoltán, a Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója pedig ismertette, hogy  az új géppark április 25-től áll szolgálatba, és húszéves, elöregedett eszközöket vált ki a városban és a hozzá tartozó tizenkét településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!