Gazdaság

2016.08.28. 19:25

Gombócba való szilva - A kanizsai piacon csemegeszőlőből is sokfélét kínálnak

Nagykanizsa - Piaci körképünk újabb állomásaként pénteken a kanizsai vásárcsarnokban jártuk, ahol megjelentek a csemegeszőlők, és szilvából is széles a kínálat.

Benedek Bálint

Eszter és Teréz fajtájú szőlőket, de Favoritot, Helikont, valamint ropogós Cardinalt is lehet találni a sorok között. Az árak eltérőek, utóbbi fajta a legdrágább, 600 forintért is kínálják. Azonban az árusoknál próbálkozhatunk alkudozással, némi ügyeséggel akár 100 forinttal olcsóbban is vásárolhatunk.

Gombócba való apró szilva éppúgy megtalálható, mint a szinte alma nagyságú, édes és kukacmentes verzió. Jelenleg viszont paradicsomból van a legnagyobb választék, hiszen itt a befőzés ideje, ezért az óriási, húsos, leveses fajtát már 250 forintért is kínálják. Paprikából a lecsónak való, kisebb, vékony húsúból is lehet venni, de főleg a hatalmas változat a keresett, kilónként 350 forintos áron.

Fotó: Archív

Sok helyen árulnak zöldbabot, amiből főzeléket és levest egyaránt készíthetnek a háziasszonyok. Az ár árusonként nagyon eltérő, hiszen 400-600 forintig is lehet vásárolni, s egy helyütt éppen előttünk fogyott el 650 forintért. A vöröshagyma kilója általában 200-400 forint között mozog, míg a sáskák kivételesen ízletes lilahagymájához ennél kicsit drágábban lehet hozzájutni. A tojásfelhozatal ugyancsak változatos, az egyik kereskedőnél az apró jércetojás 10, míg a legnagyobb 38 forintért kapható, de találkoztunk olyan árussal is, aki 40 forintért adta darabját. Különféle fajtájú burgonyát, s eltenni való uborkát 200 forintért lehet kapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!