Gazdaság

2015.07.08. 16:33

Új uniós ciklus - Békebeli hangulat a cél

Keszthely - Lezárult Keszthelyen az a pályázati roadshow, amelyet a megye négy városában tartottak meg. Az érdeklődők az új uniós ciklus GINOP-pályázati lehetőségeivel ismerkedhettek.

Keszey Ágnes

A 2020-ig tartó uniós ciklusban több változással szembesülhetnek, akik pályázati forrásokat vennének igénybe terveik megvalósításához. A roadshow célja az volt, hogy minél többen megismerkedjenek ezekkel a változásokkal.

Keszthelyen, a Balaton Színházban szerdán tartott fórumon Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta, hogy olyan kiírások is megjelennek, amelyekre a kisebb cégek is tudnak pályázni. Kiemelte: miniszteri biztosként feladata, hogy tartsa a kapcsolatot mindazokkal, akiknek fejlesztési tervei vannak.

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke arról szólt, hogy a területi operatív programban 23 milliárd forint áll rendelkezésre a megyei fejlesztésekre. Előadásában elmondta, hogy az új európai uniós ciklus pályázatai révén infrastruktúrafejlesztésekre nyílik lehetőség; ezek mellett kiemelt cél a gazdaságfejlesztési projektek megvalósítása.

Belváros, örökség, szolgáltatások, ipari infrastruktúra fejlesztés – e négy terület áll Keszthely fejlesztési terveinek középpontjában. Mindezekről Nagy Bálint alpolgármester szólt. Számos olyan terv megvalósítása is cél (például a belváros-rehabilitáció, a Balaton szálló hasznosítása), amely századfordulós, békebeli hangulatot teremt. Mindezek mellett a turisztikai fejlesztésekre és a vállalkozásbarát környezet megteremtésére helyezik a hangsúlyt.

Keszthely fejlesztési terveiről Nagy Bálint szólt. Mellette Nagy András, a ZMVA vezetője, Manninger Jenő és Pácsonyi Imre. Fotó: Keszey Ágnes

A fórum résztvevői megismerkedhettek a roadshow-t szervező Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által nyújtott, vállalkozásokat segítő finanszírozási lehetőségekkel és a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázataival. Szánti-Pintér Ferencné, a keszthelyi járási hivatal munkatársa a 25 éven aluli álláskeresők foglalkoztatásának támogatási lehetőségeit mutatta be.

Címkék#Keszthely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!