Gazdaság

2016.12.08. 16:11

Újabb ötven hektár

Nagykanizsa – Számos, a Területi Operatív Programban (TOP) szereplő fejlesztési projekt indításáról döntött tegnapi, soron kívüli közgyűlésén a város önkormányzata.

Pásztor András

Ennek értelmében a Csokonai utcai bölcsőde korszerűsítése, a Kossuth téri, illetve a palini tagóvoda bővítése, a Nagyrác utcai háziorvosi rendelő felújítása, a fogászati alapellátási rendelő modernizálása, az ipari park bővítése kezdődhet el rövidesen.

A Rózsa utcai, valamint a Csokonai utcai bölcsődei fejlesztés keretében átfogó rekonstrukció valósul meg, beleértve az épületek hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, a napelemes rendszer kiépítését, az eszközbeszerésig bezáróan. Minderre 357 millió forint áll rendelkezésre.

Az óvodafejlesztési projekt a Kossuth téri, illetve a palini óvodát érinti. Utóbbi esetében a régi épületszárny teljes felújításával komoly férőhelybővítés valósul meg. A két intézményre közel 259 millió forintot fordítanak.

Jelenleg alig 10 hektárnyi szabad terület van a nagykanizsai ipari parkban. Az önkormányzat rövidesen 50 hektárral akarja bővíteni a szabad területek nagyságát
Fotó: Archív

Az egészségügyi alapellátás három intézménye is megújul. Ennek keretében a meglévő Nagyrác utcai felnőtt háziorvosi rendelő felújítása, illetve a Szent Imre utcai fogászati rendelők modernizálása valósul meg, valamint a Csengery utca 89. szám alatt új rendelők kialakítására nyílik lehetőség a rendelkezésre álló 209 millió forintból.

A testület az ipari park bővítéséről is döntött, pontosabban – ahogy a z előbbi esetekben is – megszavazták a támogatói szerződés aláírását. A 2.7 milliárd forintból közel 50 hektárnyi új terület kerül bevonásra, majd ezt követően a szükséges infrastruktúra – közvilágítás, csapadékvíz elvezetés, gázvezeték, víz- és szennyvízvezeték – is kiépítésre kerül.

A testület tegnap az „Együtt Ligetvárosért” című projekt indításáról is határozott. A rendelkezésre álló 164 millió forintból olyan programokat valósítanak majd meg, amelyek a területen élők közösségi és társadalmi integrációját segítik elő, illetve foglalkoztatási programok is lesznek.

A fent említett projektek mindegyike 100 százalékos intenzitású támogatással bírnak. A nagykanizsai önkormányzat mindegyik esetben a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft-t bízta meg a projektek menedzselésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!