Gazdaság

2017.05.25. 14:52

Zalaegerszegre költözik a járműipari és logisztikai szektor

Díjmentesen látogatható rendezvény keretében Zalaegerszeg ad otthont 2017. június 1-2-án a modern járműipari és logisztikai szektor képviselőinek.

PLT-rendezvény

Az I. Mobil Járműipari és Logisztikai Kiállítás és Konferencia apropóját a Zalaegerszegen épülő Járműipari Tesztpálya valamint a Konténer és Logisztikai Terminál adja. Az állami támogatással megvalósuló beruházásoknak köszönhetően új cégek telepednek le Zalaegerszegen és új munkahelyek létesülnek. A szakkiállítás projektgazdája Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az esemény fontos célja, hogy a kiállításon találkozni tudjon a járműipari és logisztikai szakma a nagyközönséggel és a diákokkal.

Az ingyenesen látogatható rendezvényről Ódor Péter, a rendezvény attrakciós programjainak felelőse  számolt be olvasóinknak.

- Nagyszabású rendezvény keretében mutatkoznak be a járműipari és logisztikai szektor képviselői a Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnokban.

Ódor Péter

- Milyen tesztek, szimulációs bemutatók lesznek?

- Többek között lesz SBR Racing szimulátor verseny, Zalaszám Smart City bemutató, elektromos autó, köztük Porsche bemutató. Figyelemmel kísérhetjük egy rally-autó felkészítését, megnézhetjük közelről a rallycross és veterán autókat, egy német gyorsasági versenykamiont és egy Formula 3000 autót is. A közlekedési és logisztikai történeti kiállítás mellett a modern kor autói is megtekinthetők lesznek. Külön érdekesség lesz az evopro Bus bemutató, melyet a helyi városi közlekedésben is tesztelnek, és a Mitsubishi Electric robot bemutató.

- Milyen autók tesztvezetésére lesz lehetőség?

- Az ingyenes elektromos Nissan Leaf, és Smart tesztvezetése mellett költségtérítés ellenében kipróbálhatnak az érdeklődők egy Teslát. A Tesla élményvezetésre ezen a linken lehet regisztrálni.

- Milyen kísérőprogramokkal készülnek még?

- Lesz óriás puzzle kirakó játék értékes nyereményekért, és egy koncerttel készül a Zalaegerszegi Autósport Egyesület – rallycross autók egyszerre történő indítása fog egyedi hangzást adni.

-  Ismét szeretném kiemelni, hogy a rendezvény mindenki számára díjmentesen látogatható.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!