Gutorfölde

2016.09.04. 07:22

Éljük meg bátran érzelmeinket

Éljük meg bátran érzelmeinket, éljük bátran életünk és hagyatkozzunk a belső hangra - mondja az első könyvét idén tavasszal megjelentető Hidas Attila.

Korosa Titanilla

A Budakesziről tavaly Gutorföldére költözött Hidas Attila saját életének nehézségeit végigélve jutott el azokhoz a gondolatokhoz, melyeket Megnyugvás című első könyvében megfogalmazott.

- A kérdés, hogy mi mozgatja a világot régóta foglalkoztat – kezdte - megszenvedős gyerekkorom volt, nem találtam a helyem és egyre csak jött a kérdés, hogy miért? Magyarázatot akartam találni. Már felnőttként szolgáltatással foglalkoztam és vendéglátással, minden a pénzszerzésről szólt. Aztán később már nem ment, kezdett hanyatlani, jött a válság. Én is anyagilag tönkre mentem, vagy inkább elzárta az életet azt az utat, ami nem volt jó és elvitt egy másik irányba. Persze elsőre ezt nem így éli meg az ember.

Közben családi és egészségügyi gondok is felütötték a fejüket. Attila egyik napról a másikra odáig jutott, hogy nem tudott kilépni a házból. Orvoshoz, pszichiáterhez, spirituális tanácsadóhoz fordult, azt mondták, vesse alá magát gyógyszeres kezelésnek.

- Gyógyszert szedni nem akartam, orvosi segítség nem jött, így legjobb lesz – gondoltam - ha magam segítek magamon. Sokat olvastam pszichológiáról, számmisztikáról, érdekelt az ezotéria, az energiaáramlás, a vonzás törvénye, igaz egyértelmű választ nem kaptam, de mindenben volt valami. Aztán eltüntettem a könyveket és elindultak a gondolatok, úgy éreztem megtaláltam azt az utat ami talán jó lesz nekem. Elkezdtem a múltamat, érzelmeit helyre tenni, feldolgozni elfojtott érzéseket. Nem könnyű a múlt sérelmeivel szembesülni, de amit nem tudunk feldolgozni, az befolyásolja további életünket. Ez nem hobbi volt, az életem múlt rajta, hogy megtalálom - e a kiutat.

Mint mondta: nem a hírnév miatt fogott hozzá a könyvhöz és a festészethez sem – hiszen már jó pár képet is elkészített, kiállításon is bemutatta egy részét – hanem úgy érezte, ebbe az irányba kell elindulnia.

- A könyvben azt írtam le, hogyan indultam el ezen az úton és, hogy mit gondolok a világról. A könyv értelmezhető, nem kifacsart okoskodás, nem földöntúli és nem misztikus keleti nyelvezetű.  Azt írom le, amit gondolok, hogy az a csúcs, hogy éljünk a mában, mindig pozitívan. Bármit megvalósíthatunk, hiszen minden energiából áll, amit kibocsátunk az jön vissza, az álmaink eléréséhez pozitívan kell megélni amit szeretnénk. Persze ez csalóka, van benne igazság, de a lényeg nem ez. Ami ösztönösen jön azt kell hagyni áramolni, azt érhetjük el, ami sorsunkban meg van írva, de a félelmet is meg kell élni és nem kell elhessegetni. Észre kell venni, hogy mikor fojtunk el egy-egy érzést. A könyv nagyon tömör kvintesszencia, átfogó kép ezekről az általam megfogalmazott gondolatokról. Szerkezetileg életterületekre osztottam a könyvet: pénz, egészség, kapcsolatok, öregség, ezekről a fontosabb életterületekről van benne szó, és arról, hogy minek hogy kéne működnie és hogyab lehet elindulni az úton a belső indíttatásra hagyatkozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!