Erdők, mezők világa

2024.03.18. 15:51

Új Bogyó és Babóca rajzfilm érkezik a mozikba

Csengettyűk címmel március 28-án mutatják be a mozikban a Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat új részét. A premierhez kapcsolódva rajzversenyt is hirdetnek óvodás csoportoknak.

MW

A Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat új részéhez kapcsolódva rajzversenyt is hirdetnek óvodás csoportoknak

Forrás: Shutterstock

Fotó: Maria Sbytova

Az idén 20 éves könyvsorozatból készült Bogyó és Babóca 6. - Csengettyűk című mozifilm 13 ötperces epizódból áll és elsősorban a 2-6 éves gyerekeket szólítja meg. A sorozat főszereplője Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány. Barátaikkal minden epizódban felfedezik környezetüket, az erdők, mezők és vizek világát. Eközben sok mindent megtanulnak egymásról, a közösségről és saját magukról is.

A hatodik rész Bogyó és Babóca 13 kalandját eleveníti fel, így egyebek mellett a bagolyfiókák születését, Barlangi Pók balesetét, Ugri hajának és Csillaglány hárfájának esetét. A jól ismert karakterek mellett feltűnnek új szereplők is, így Rézbogár, Borz Ottó és Ezerlábú - közölte a KEDD Kulturális és Szolgáltató Kft. hétfőn az MTI-vel.

A meseszereplőknek ezúttal is Pogány Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész kölcsönzi a hangját, nem kevesebb mint száz karaktert szólaltatva meg egyedi hangon. A rajzfilm zenéjéért és hangzásvilágáért Szabó Tibor, a gyerekdalairól ismert zeneszerző és előadóművész felel, a rendezőpáros Fazakas Kinga és M. Tóth Géza.

A mozifilm megjelenése alkalmából a KEDD Animációs Stúdió Országos Rajzversenyt hirdet óvodás csoportok számára Bogyó, Babóca és barátaik témában. A képeket március 31-ig várják digitális formában a rajzverseny.kedd.net oldalon található linken.

Bartos Erika Bogyó és Babóca meséjének első kötete 2004-ben jelent meg. Az első rajzfilmsorozatot 2010-ben mutatták be Bogyó és Babóca 1. - Barátság címmel, ezt követte a Mézeskalácsok, a Játszótársak, a Tündérkártyák és a Hónapok meséi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában