Zalaszentbalázsi Tűz

2017.12.17. 13:49

A háza lett a koporsója

Egy középkorú férfi volt az áldozata annak a tűzesetnek, ami szombaton, az esti órákban történt a falu egyik mellékutcájában.

Szabó Zsófia

Fotó: Szakony Attila

Mint arról már szombaton beszámoltunk: a nagykanizsai hivatásos és a gelsei önkéntes tűzoltók megfeszített munkával fékezték meg a lángokat. A téglaépítésű, fa tetőszerkezetű ház percek alatt a lángok martalékává vált.

A romok átvizsgálását követően azonban egy holttestet is találtak az épületben. Ugyanakkor a hivatalos szervek arról nem adtak tájékoztatást, hogy férfi, vagy nő volt-e az áldozat.

A tűz keletkezésének okát – mint a katasztrófavédelem honlapján közölte – vizsgálják.

Lapunk nem hivatalos információkból viszont megtudta: középkorú, zalaszentbalázsi férfi volt az áldozat és egyedül tartózkodott a házban.

Mindezt vasárnapi ottjártunkkor több helybéli is megerősítette, ám nyilatkozni, további részleteket elárulni senki sem akart. Több, közelben lakó csak a mentők, a tűzoltók szirénáit hallotta, vagy még azt sem.

Mégis mindenki az esetről beszélt, merthogy már aznap este futótűzként terjedtek a hírek...

Az elhunyt embert egyébként jól ismerték a településen. „Csicsa”, ahogy a helyiek hívták, a zalaszentbalázsiak jóindulatára volt utalva.

– Nem volt szerencsés élete – mondta egy férfi. – Munkája nem volt, sem családja, társa és rokonai, egyik napról a másikra élt. Ételt mindig adott neki valaki, a cigicsikkeket pedig összegyűjtötte. Amúgy sokan segítettek neki. Az önkormányzat is támogatta. Nemrég adták neki azt a kis házat, amiben élt. Szociális tűzifát is kapott, hogy ne fagyjon meg.

A rönkfa most is ott áll a semmi közepén lévő ház udvarán. A sáros mellékutcában más épület nincs, csak a porrá égett egykori, elhanyagolt otthon.

Az udvaron nyeregre állított bicikli, égigérő fenyők, kiebrudalt kerti bútorok, cigarettacsikkek halomban és üres benzines kanna... A ház fénykorában sem lehetett szép: a tűz után pedig még lehangolóbbá vált a hely.

Némi élet csak az udvaron volt: két cica kereste kétségbeesetten, nyávogva a gazdáját.

A tűz okáról hivatalos tájékoztatást – mint már említettük – nem közöltek az illetékesek. Viszont többen megjegyezték a faluban: „melegedni akart a Csicsa, csak biztos sok benzint öntött a kályhába...”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában