Vádat emeltek

2020.04.24. 10:48

Hamis vallomásra akarta kényszeríteni a tanút egy zalaegerszegi férfi

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Zala Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

Egy 56 éves zalaegerszegi férfi, mint felperes 2014-ben keresetet indított egy nő, mint alperes ellen szülői felügyeleti jog rendezése iránt. A kereset lényege szerint a férfi azt kérte a bíróságtól, hogy a nővel való élettársi kapcsolatából származó kk. közös gyermekük feletti szülői felügyeleti jog gyakorlására a bíróság őt jogosítsa fel, illetőleg kérte szabályozni az alperes kapcsolattartási jogát, továbbá az alperest kérte kötelezni gyermektartási díj megfizetésére.

A férfi a tanúként idézett nőt arra akarta rávenni, hogy igazmondási kötelezettségét megszegve a bíróság előtt valótlanul arról tegyen vallomást, miszerint élettársi kapcsolatban élnek és a gyermek nála történő elhelyezése esetén a róla való gondoskodásban segítséget tud nyújtani.

A nő e kérésnek nem akart eleget tenni, ezért a vádlott, hogy ilyen irányú vallomását kikényszerítse, vele szemben fenyegetően lépett fel, 2019. január 23-án történt telefonbeszélgetésük során többek közt azzal fenyegette meg, hogy ha miatta elbukja a gyereket akkor vége van, de nem is neki lesz vége, hanem annak akit ő szeret a legjobban. A perben a nő kihallgatására nem került sor – írja a Zala Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában