Frissen Zalából

2021.05.25. 14:46

Csalássorozat a börtönbevonulás előtt – jogerős ítélet született

A Zalaegerszegi Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa 2021. május 25. napján hozott jogerős ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki 28 embertől csalt ki pénzt internetes vásárlások alkalmával.

Zalaegerszegi Törvényszék

Fotó: Shutterstock

Az ország különböző pontjain élő sértettek 2018 nyarán egy internetes oldalon adtak fel hirdetéseket, hogy különféle alkatrészeket és árucikkeket vásárolnának, illetve a vádlott által feladott hirdetésekre jelentkeztek vevőként. A vádlott minden esetben azt állította, hogy rendelkezik az általa kínált árukkal. A férfi a sértettektől előre kérte a vételár és a postaköltség átutalását, a termékeket azonban nem küldte meg a részükre. Először hitegette őket, majd később a postát, illetve a csomagküldő szolgálatot hibáztatta, amiért az áru nem érkezett meg. A vádlott közel három hónap leforgása alatt összesen 338.930 Ft kárt okozott a sértetteknek, átlagosan 12.000 Ft értékben. A csalásokat a férfi azelőtt követte el, mielőtt egy másik bűncselekmény miatt börtönbe kellett volna vonulnia.

Az elsőfokú bíróság a 2021. január 19. napján hozott ítéletében a vádlottat, mint különösen visszaesőt bűnösnek mondta ki 28 rendbeli csalás vétségében, ezért őt nem jogerősen 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A vádlott és védője fellebbezett, a Zalaegerszegi Törvényszék, mint másodfokú bíróság azonban nem látott lehetőséget az enyhítésre, így a 2021. május 25. napján hozott ítéletében az elsőfokú bíróság határozatát helybenhagyta – tájékoztatta portálunkat közleményben a Zalaegerszegi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában