Frissen Zalából

2021.07.05. 17:00

Interneten próbált meggazdagodni a csaló – nemrég emelt vádat a kanizsai ügyészség

A 33 éves német állampolgárságú, csalás miatt már többször elítélt, Aszód közelében élő nő 2020 májusától egy ismert internetes hirdetési oldalon eladásra kínált olyan árucikkeket, amelyek ténylegesen nem álltak a tulajdonában.

zaol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott a nála érdeklődő személyeket jogtalan haszonszerzés céljából megtévesztette. Ígérete szerint a termék árának átutalása után rövid időn belül elküldte volna a termékeket, ám ennek nemhogy eleget nem tett, a vételárat sem utalta vissza.

A nő 2020 júniusában egy nagykanizsai lakossal állapodott meg abban, hogy az általa hirdetett kerti rattan bútor szettet 35 000 forint átutalását követően megküldi a részére. A sértett így is tett, ám a vádlott nem küldte el az árut. Nem sokkal később, 2020 júliusában egy csókakői lakost vert át ugyanezzel a módszerrel, egy babakocsival, amelyet 40 000 forint átutalását követően kellett volna a vásárló részére elküldenie. A rattan bútor szettet később ismét áruba bocsájtotta, ezúttal egy érdi lakost vert át szintén 35 000 forinttal.

Egy leveleki és egy pilismaróti lakost is csőbe húzott ugyanennyi összeggel, egy kerti úszómedencét hirdetve.

A bűncselekménnyel okozott kár a nyomozás során nem térült meg. A vádlottal szemben többrendbeli csalás vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Fotó: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában