Frissen Zalából

2021.10.08. 09:03

Idős házaspárt gázolt el egy nő Keszthelyen – Ítéletet hirdettek az ügyben

Végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházra ítélték azt a középkorú nőt, aki idős házaspárt gázolt el kijelölt gyalogátkelőhelyen, ezzel halálos balesetet okozva.

Arany Gábor

A baleset 2020. március 2-án reggel borult, esős időjárási, nappali látási és közepes forgalmi viszonyok mellett a negyed nyolc utáni percekben történt Keszthelyen. Egy 47 éves helybeli nő Volkswagen Golf típusú személyautóval a Vásár téren a Zsidi út irányába haladt, és elütötte a Lehel utcai kereszteződésnél lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó idős párt. A baleset következtében mindkét járókelő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, a férfi a kórházban nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

A vádirat megállapítása szerint a nő a gyalogos-átkelőhely felé közeledve nem csökkentette sebességét, ezért fékezés nélkül ütötte el a zebrán neki jobbról balra áthaladó két embert, akiktől a 44-48 km/óra sebességgel haladó autó 22-25 méter távolságra volt, amikor leléptek az úttestre. Az asszony és férje az ütközés erejétől körülbelül 4 méterre zuhant le a földre, a gépkocsi pedig a gázolás helyétől 17 méterre állt meg. A baleset következtében a férfi a kórházba szállítást követően elhunyt, míg a nő a koponya, az orr, a bal lábszár és a bal térd tájék zúzódását, illetve más kisebb sérüléseket szenvedett el.

Az ügyben csütörtökön a Keszthelyi Járásbíróságon született ítélet. A gépkocsi vezetőjét 1 év 9 hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztve. Emellett 1 év 6 hónap eltiltották a közúti járművezetéstől, valamint kötelezték a közel 400 ezer forintot elérő bűnügyi költség megfizetésére. A bíróság rendelkezése szerint a nő előzetes mentesítésben részesült, ily módon a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól mentesül, tehát nem számít büntetett előéletűnek.

Az ítéletet minden érintett tudomásul vette, így az jogerős.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában