Frissen Zalából

2021.11.10. 09:58

Félre akarta vezetni a rendőröket a letenyei betörő

Egy 20 éves helyi férfi még február 14-én az esti órákban Letenyén befeszítette egy lakóépület ablakát, majd a kutatni kezdett a lakásban. Bár üres kézzel távozott, a betöréssel 30 ezer forint rongálási kárt okozott.

police.hu

Forrás: Shutterstock

A police.hu szerint, a betöréssel alaposan gyanúsítható helyi lakos kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, társaként egy miháldi lakost nevezett meg, aki azonban tagadta a betörést. A szembesítés során nevezettek kitartottak állításaik mellett. Az eljárás előmozdítása érdekében a rendőrök lekérték a miháldi férfi telefonszámának cellaadatait, mely szerint a telefonja a bűncselekmény elkövetésének időszakában nem volt Letenyén.

Ezért a rendőrök ismét kihallgatták a betöréssel gyanúsított férfit, aki az újabb kihallgatása során megtört és elmondta, hogy az általa megnevezett férfi valóban nem vett részt a betörésben, csak kitalálta, hogy mentse magát.

A letenyei férfinek lopás kísérletének vétsége mellett hamis vád bűntett elkövetése miatt is felelnie kell.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

Fotó: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában