Testi sértés és rongálás is van a "számláján"

2022.01.06. 10:14

Tomboló kamasz ellen emeltek vádat Zalában

Nem fékezte indulatait az a kamasz, aki rendszeresen konfliktusba került társaival, illetve a rendészekkel lévén, hogy a nagykanizsai javítóintézet lakója.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

A 2003-ban született kaposvári fiú letartóztatását a bíróság rendelte el és ennek következményeként került a kanizsai intézetbe, ahol többször rátámadt a környezetében lévőkre. A történtek miatt büntetőeljárás indult, és nemrég megszületett a vádirat. Ezt ismertetve dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a fiatal 2020. július 17-én este két növendéktársát kérte számon a fiúk közötti korábbi konfliktus miatt. A két növendék azonban addigra már rendezte vitáját és nem reagált a felszólításra, mire a kaposvári fiú az egyik kamaszt megpofozta, társát előbb hátba rúgta, majd amikor áldozata feléje fordult, pofon vágta. A két fiú ekkor összeakaszkodott, de a támadó ökölcsapásától ellenfele a földre zuhant és elájult, mint kiderült, eltört az állkapcsa is.

Pár nappal később, július 28-án délután a kaposvári fiú megint verekedést provokált egyik társával. Emiatt a rendészek a támadót elkülönítették, és figyelemmel kísérték. A fiú ekkor agresszívvé vált, és amikor ez már önveszélyessé fajult, két rendész közbelépett, átvizsgálták volna a fiú ruháját, mire ő a rendészekre támadt, emiatt földre kellett kényszeríteni. Ez addig tartott, amíg a fiú megnyugodott, de csak pár perc telt el így, mert újra dühöngeni kezdett, és már megint maga ellen fordult. Emiatt újra beavatkoztak a rendészek, akikre rátámadt a fiú, egyiküket többször megütötte, mire társa ismét a földre kényszerítette a kamaszt, és ott tartotta, amíg megnyugodott.

Indulatait később sem tudta fékezni a növendék; egyik alkalommal, szeptember 1-én este az egyik ajtón töltötte ki dühét, okozott 64 ezer forint kárt. Három héttel később a gyengélkedő ajtaját rúgta ki, másnap fürdőszobai tükröt tört össze, és ezzel összesen 116 ezer forint kárt okozott.

A vádiratba foglalt utolsó konfliktus 2021. január 4-én délelőtt történt a javítóintézet fémipari tanműhelyében, ahonnan a fiú minden előzmény nélkül távozott. A rendész visszatérésre szólította fel, de a fiú ehelyett átment a szomszédos terembe _ ahol szintén foglalkozást tartottak _ , ott kiabált, futkosott. A rendész utána ment, próbálta megfogni, amitől a fiú dühbe jött, trágár módon szidalmazni kezdte a rendészt, akit aztán megütött és le is köpött, majd lábon rúgott, hasba ütött.

Az egerszegi járási ügyészség a fiatallal szemben három rendbeli, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, testi sértés, valamint rongálás miatt emelt vádat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában