Átverte

2022.06.20. 15:30

Többszőr is kért kölcsön a kanizsai férfi, de a pénzt nem adta vissza

Ismerőse jóhiszeműségével élt vissza és csalt ki tőle 1,3 millió forintot az a férfi, aki ellen emiatt nemrég emeltek vádat.

Forrás: Illusztráció / Pexels

Az 1973-ban született nagykanizsai férfi 2018 őszén idénymunkán ismerkedett meg későbbi áldozatával, egy homokkomáromi férfival, akit 2020 februárjában megkeresett és kölcsönkért tőle pár napra 400 ezer forintot családi okokra is a vírushelyzetre hivatkozva. Azt azonban elhallgatta ismerőse előtt, hogy nehéz anyagi helyzetben van, se bevétele, se megtakarítása, ehelyett azt állította, hogy Németországban dolgozik és 500 euró kamattal fizeti vissza a kölcsönt. A homokkomáromi férfi ennek hallatán még aznap átutalta a kért pénzt, amit persze a megbeszélt időben nem kapott vissza. Az nagykanizsai férfinek a törlesztés szándékában sem volt, de hogy a valóságot eltitkolja áldozata előtt, elhitette vele, hogy kint rekedt Németországban. Karanténba került, a kijárási korlátozás miatt még a város sem tudja elhagyni, de a határon sem engednék át. Eközben mindvégig Magyarországon tartózkodott. Mivel hitelezője elfogadta a történetét, ezért a kanizsai férfi pár héttel később, április 2-án további 130 ezer forintot kért tőle, szintén rövid törlesztési határidővel. Ekkor az volt a magyarázat, hogy a járvány miatt a bankok zárva tartanak, és így nem fér hozzá a megtakarításához, enélkül pedig nem tudja kifizetni a hazautazás költségeit. Újabb hetek teltek el törlesztés nélkül, amikor május 2-án ha nagykanizsai férfi azzal a történettel kereste meg homokkomárom jótevőjét, hogy állítólagos erdész ismerősének egy 15 millió forint értékű fuvar lebonyolításához üzemanyagra és egyéb költségekre 450 ezer forintra lenne szüksége. Ez esetben 5 napos visszafizetési határidőre tett ígéretet, ám ebből se lett semmi. A késedelem magyarázataként az adós azt állította, hogy koronavírus fertőzés miatt kórházba került. Mindezek után júliusban két alkalom újabb kölcsönönöket kért összesen 330 ezer forintot, a pénzre ekkor már nővére támogatásáhou volt szüksége a nagykanizsai férfinak. Ezt az összeget sem fizette vissza. Egy darabig azt állította, hogy továbbra sem fér hozzá a pénzéhez, nem tudott autót szerezni az utazáshoz, később pedig azt mondta, hogy a határon a rendőrök feltartóztatták, mert túl sok euró volt nála.

A történtek miatt 2020. október végén feljelentést tett a károsult, akinek 1,3 millió forintja bánta a hiszékenységét.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a történtekre tekintettel a nagykanizsai járási ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő kanizsai férfi ellen csalás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában