Vádat emelte a sofőr ellen

2022.09.14. 17:10

A csomagtartón utaztatta unokaöccsét és unokahúgát a nő Pacsán, nem lett jó vége

Az autó csomagtartóján utazott a kamasz, de leesett és maradandó fogyatékosságot okozó sérüléseket szenvedett, a sofőr ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A rosszul végződött furikázásra 2021. augusztus 25-én délután fél hat körül indult Citroen C5 típusú autójával egy 1980-ban született pacsai nő. Igen alacsony sebességgel haladt a város külterületén, a hegyre vezető két irányú közúton Pacsa irányába. Utasként szállította a járművel 13 éves unokahúgát, aki ekkor fiú unokatestvérével együtt a gépkocsi csomagtartóján foglalt helyet. Menet közben a csomagtartó szélébe, élébe kapaszkodó lány keze azonban megcsúszott, elvesztette egyensúlyát, és hátrafelé a kavicsos, földes úttestre esett.  A balesetben a lány nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, így más sérülések mellett orrcsont- és metszőfogtörést, a nyakszirtcsontnak a koponyaalapra és a bal oldali sziklacsontra is kiterjedő törését. A balesetben elszenvedett sérülések maradandó testi fogyatékosságot okoztak: az orr enyhe S-alakú görbületét, ami esztétikai romlásként értékelendő, valamint az agy mindkét oldali homloklebeny agyszerkezeti elváltozása miatt szaglászavar maradt vissza.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a sofőr ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában