Százezer forint a nyomravezetőnek

2023.04.27. 11:10

Egy kutya bántalmazóját keresik Zalaegerszegen

Szerkesztőségünkhöz csütörtökön délelőtt érkezett a bejelentés az Együtt egy életért, ártatlan állatokért Egyesülettől, miszerint a napokban rettenetes körülmények között talált a 16 éves Krisztián egy kutyát Zalaegerszegen, a Flex környékén. A kamasz fiú a Néró nevet adta az ebnek, akinek az életéért még mindig küzdenek, felépülésében reménykednek.

Mozsár Eszter

Néró kutyus. Küzdenek az életéért

Fotó: ZH

A másfél év körüli német dog-vizsla keveréket többször fejbe verték, majd mikor halottnak hitték, zsákba kötötték és kidobták. Koponya-, arccsont- és orrüregi töréseket szenvedett az ütések következtében. Ahogy közösségi oldalukon írják: „az orvos azt a következtetést vonta le, hogy Nérót konkrétan megpróbálták kivégezni, majd mikor elájult szegény, azt hitték,már nem él. A rendőrségi feljelentést megtettük és kérünk mindenkit, hogy aki felismeri a kutyát, a rendőrségen jelentse! Nagyon reméljük, hogy az elkövető minél előbb előkerül. Az Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala Egyesület 50 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek és ehhez csatlakozunk mi is, szintén 50 ezer forinttal!”

Az egyesült tájékoztatása szerint eddig 367 500 forint gyűlt össze a kutyus kezelésére, rehabilitációjára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában