Lakhatatlanná vált a becsehelyi épület

2023.12.12. 17:05

Két gyermek menekült az égő házból

Egy százhúsz négyzetméteres épület teteje teljes terjedelmében lángolt kedden Becsehelyen, a mennyezete beomlott. A ház lakhatatlanná vált, az ingatlanban élő édesanya és két gyermeke a nagymamához költözött.

Benedek Bálint

Beomlott a tető, lakhatatlanná vált az épület. A közelben élő nagymama fogadta be a családot

Fotó: Szakony Attila

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a becsehelyi Dózsa utcai családi ház könnyűszerkezetes, lemezfedéses teteje teljes terjedelmében lángolt. A letenyei és a nagykanizsai hivatásos, valamint a letenyei önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral alig egy óra alatt elfojtották a lángokat. A födém mintegy ötven százaléka beomlott, az épület pedig lakhatatlanná vált. Személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezésének okát a későbbi tűzvizsgálat állapítja meg.

Az ott élő családnak azonnal el kellett hagynia az ingatlant. A tűz hírére a helyszínre sietett Németh Géza polgármester is. Érdeklődésünkre elmondta: a tűz keletkezésekor a család két gyermeke tartózkodott az épületben, akik szerencsére időben elhagyták a házat, ezért nem sérültek meg.

- Az édesanya a szomszéd településen dolgozik és akkor érkezett haza, amikor a tűzoltók még dolgoztak - fogalmazott a településvezető. - A hölggyel abban maradtunk, hogy egyelőre a kiégett háztól néhány száz méterre lakó nagymamához költöznek. Ezután is tartjuk a kapcsolatot, hogy a jövőben milyen segítségre lehet majd szükségük. Az épületet még megközelíteni sem lehetett, hiszen a tűzoltók folyamatosan dolgoztak.

Fotó: Szakony Attila
Fotó: Szakony Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában