Megújult utak

2017.11.15. 17:06

Hegyi utak, utcák és járdák újultak meg Nagyrécsén

A rossz állapotú hegyi utak, belterületi utcák és gyalogjárdák is megújultak az elmúlt időszakban a településen.

Benedek Bálint

A településen egyszerre több utcát is leaszfaltoztak. Köztük a Szabadság utca is új burkolatot kapott Fotó: Szakony Attila

A pincetulajdonosok megelégedésére a szomszédos Bacónak hegyre vezető, rendkívül rossz állapotú hegyi út 1200 méter hosszan megújult.

- Önerős beruházás keretében a nagy kátyúkat eltüntettük, felmarattuk és árkoltattuk, mely megoldja a vízelvezetést is – mondta Laskai Béla polgármester. – Ezen kívül több külterületi út rendbetételére is pályáztunk, amihez különféle, a karbantartást segítő gépek beszerzésére nyílik lehetőség.

A településen egyszerre több utcát is leaszfaltoztak. Köztük a Szabadság utca is új burkolatot kapott Fotó: Szakony Attila

A településvezető kiemelte: 20 millió forintos pályázati forrásból az ugyancsak elhasználódott útburkolatú Táncsics utcában aszfaltozás történt, a járda és a vízelvezető árok is megújult. A Szabadság utcában hasonló beruházás keretében 120 méter kapott friss burkolatot.

- Ezen kívül a Kossuth utcát 160 méter hosszan új térkővel raktuk le – tette hozzá. – A munkák a Haladás utcában folytatódnak, az iskolával szemközti részen autóparkolókat alakítunk ki. Ezt követően pedig a temető közvetlen közelében létesítünk új parkolóhelyeket.

Laskai Béla hozzátette: az Inkey kastély parkjában szeretnének kialakítani egy rendezvényteret, melynek tervezése jelenleg is folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában