Advent

2017.12.02. 18:45

Ünnepi fények, zenés programok, portékák Balatongyörökön

Az Adventi forgatagot tizedik alkalommal rendezte meg a Balatongyöröki Turisztikai Egyesület, s idén új helyszínen: a templom alatti Dísz téren.

Keszey Ágnes

A kézművesek portékái, a melengető italok,, finom ételek és természetesen a karácsonyra hangoló zenés programok három napon át várják a vendégeket. Szombaton a Mikulás is ellátogatott ide, akivel a gyerekek és felnőttek utazhattak is a faluban egy kört tevő kisvonattal, s a téren felállított házikójába is betérhettek melegedni és megírni kívánságaikat.

– Tíz éve óriási sárban, két kis asztallal rendeztük meg először az adventi vásárt. Évről-évre nagy szeretettel fogadták az emberek és egyre többeket vonzott a rendezvény és a hangulat. Idén itt a téren a szép fények is fokozták ezt és a templomhoz le tudtuk hozni a betlehemet – mondta el Horváth Lászlóné, a Turisztikai Egyesület elnöke. A rendezvény vasárnap zárul, amikor meggyújtják majd az első gyertyát a négy nyugat-balatoni település közös adventi koszorúján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában