Hála

2018.01.15. 07:00

Időseket köszöntöttek Tótszerdahelyen

A Mura menti településen élő időseket köszöntötte szombaton a kultúrházban Tislér István polgármester, Cseresnyés Péter államtitkár és Marton István plébános.

Horváth-Balogh Attila

Cseresnyés Péter, Fábics Istvánné, Proszenyák Ferenc és Tislér István Fotó: Szakony Attila

Köszöntőjében Tislér István felidézte: a településen éppen 25 évvel ezelőtt készült el a templom, mely létét jelentős mértékben azoknak a ma már idős embereknek köszönheti, akik kétkezi munkájukkal, adományaikkal egyaránt hozzájárultak az Isten háza felépüléséhez.

– Akkor a nyugdíjasok mutattak példát az összefogásra, amire sajnos, manapság egyre ritkábban van precedens – mondta.

Cseresnyés Péter köszöntőjében azt emelte ki, hogy az időseknek fontos szerepük volt és van a hagyományok és a nemzeti identitás átörökítésében. Marton István plébános pedig arra biztatta a jelenlévőket, ha már nem bírnak dolgozni, ne higgyék azt, hogy nincs rájuk szükség: imádkozzanak a családjukért, gyerekeikért, dédunokáikért.

Cseresnyés Péter, Fábics Istvánné, Proszenyák Ferenc és Tislér István Fotó: Szakony Attila

A beszédek után Tislér István és Cseresnyés Péter ajándékkal köszöntötte az ünnepségen jelen lévő két legidősebb embert, a 89 éves Fábics Istvánnét és a 86 esztendős Proszenyák Ferencet.

 

Az ünnepségen fellépett többek közt a Mura Hagyományőrző Kórus is.

E napon a szomszédos Tótszentmártonban szintén idősek napjára került sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában