műfüves pálya

2018.05.30. 16:22

Utánpótlásképző bázist hoznak létre a Muravidéken

Két műfüves pálya alapkőletételével tegnap délután kezdetét vette a lendvai labdarúgó-akadémia objektumának kialakítása.

Gyuricza Ferenc

Az alapkőletétel. Balról Kocsárdi Gergely, jobbról Horváth Ferenc, hátul mag. Anton Balazsek Fotó: A szerző

Az eseményre a kéttannyelvű középiskola melletti területen került sor, mert a pályákat nemcsak az NK Nafta 1903 sportegyesület keretében működő labdarúgó-akadémia tagjai használhatják majd, hanem a diákok is. Erről az NK Nafta klubigazgatója, Kocsárdi Gergely beszélt. Mint mondta: olyan klubot szeretnének felépíteni Lendván, amely a legjobb szlovéniai egyesületek közé tartozik.

Az alapkőletétel. Balról Kocsárdi Gergely, jobbról Horváth Ferenc, hátul mag. Anton Balazsek Fotó: A szerző

Az akadémia is e célt szolgálja, a magas színvonalú szakmai munka biztosítása mellett arra törekednek, hogy a focizni vágyó gyermekek méltó körülmények között sportolhassanak. A pályák az U7, U9, U11 és U13 korcsoportokat szolgálják ki. Lendva polgármestere, mag. Anton Balazsek szerint az infrastrukturális fejlesztés megkezdése azért fontos mérföldkő, mert „az emberek annak hisznek, amit valójában látnak”. Hozzátette: terveik között ugyanitt teniszpálya és a létesítményeket kiszolgáló parkoló kiépítése is szerepel.

A polgármester az NK Nafta csapatának is gratulált a szlovén másodosztályban elért bronzéremhez. A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnöke, Horváth Ferenc szerint amikor négy éve együttműködési megállapodást írtak alá a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával, kevesen hittek a tervek valóra váltásában. Ehhez képest már ősszel megkezdődött a szakmai munka, most pedig a magyar állam anyagi támogatásával indul az utánpótlásképző centrum felépítése. Ez szálláshelyek kialakítását is magába foglalja, így a goricskói térségben élő, magyar nemzetiségű, a lendvai középiskolában tanulni szándékozó diákok számára is biztosítani tudják a kollégiumi elhelyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában