Képviselték a megyét

2018.06.05. 09:00

Országos KRESZ-versenyeken vettek részt a pókaszepetki diákok

Idén a megyénket a pókaszepetki iskola diákjai képviselték az országos közlekedésbiztonsági versenyeken.

Arany Gábor

Tóth Benedek és Gyulasi Rebeka Kovács Árpádnéval a Kerékpáros Iskola Kupa egri országos döntőjében

Az intézményben 30 éve működik KRESZ-szakkör Kovács Árpádné vezetésével. A jubileum alkalmat adott a számvetésre is. Az intézményvezető tájékoztatásból kiderült, a sok év alatt száznál több versenyző készült itt fel a megméretésekre, és 28 éve mindig bejutott pókaszepetki diák az országos döntőkbe. A jubileumhoz méltóan szerepeltek az idei tanévben is, amikor két országos versenyen Zala megyét csak pókaszepetki diákok képviselték. A Kerékpáros Iskola Kupa Egerben megrendezett országos döntőjébe Gyulasi Rebeka és Tóth Benedek jutott be. A kétnapos versenyen három feladatot kellett megoldani a tanulóknak. Az elméleti verseny tesztlapját számítógépen töltötték ki. A szabályossági feladatban az ismeretlen nagyvárosban három kilométert kerékpároztak a versenyzők a délelőtti csúcsforgalomban, miközben autóval követte őket a vizsgabiztos, minden mozdulatukat figyelve és értékelve. Ráadásul az útvonal ismeretlen volt, mert menet közben kapták az utasításokat a mögöttük guruló autóból. Az ügyességi pálya nagyon sok és nehéz elemet tartalmazott, így itt becsúszott néhány hibapont.

Tóth Benedek és Gyulasi Rebeka Kovács Árpádnéval a Kerékpáros
Iskola Kupa egri országos döntőjében

Ebben a mezőnyben 20 fiú versenyzőből Tóth Benedek 7., Gyulasi Rebeka 5. helyezett lett. A 20 csapatból pedig hatodik lett a pókaszepetki.

A kerékpáros verseny mellett a pókaszepetkiek részt vettek a Magyar Autóklub szervezte Ki a Mester Két Keréken versenyein is. A fiúk mezőnyében Molnár Máté a pécsi országos döntőben a 6. helyezést érte el. Őri Sára kezdő versenyzőként ügyesen helytállt, 20 lány között a 11. helyen zárt, így a pókaszepetki csapat 7. helyezett lett, derült ki Kovács Árpádné tájékoztatójából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában