Az ima erejével

2018.10.02. 16:00

Séta és zarándoklat Nagykanizsáért és a lakóiért

Harmadik alkalommal rendezték meg szombaton a keresztény felekezetek az „Imaséta és zarándoklat a városért a várossal” elnevezésű programot, mely az Erzsébet térről indult.

Benedek Bálint

Szűcs Imre plébános (balról), Makoviczky Gyula evangélikus lelkész, Bertók Dániel református segédlelkész és Hella Ferenc református lelkipásztor vezette az imautat Fotó: Gergely Szilárd

A séta célja, hogy a felekezetek lelkészei, papjai és a hívek imádságban vigyék Isten elé a várost, annak vezetőit és a lakosságot, a magyar nemzetet, az ifjúságot és a betegeket.

– Az imaséta gondolatát még 2011-ben helyezte Isten a szívemre, akkor a testvéregyházak részéről még nem volt támogatottsága a kezdeményezésnek – mondta Hella Ferenc református lelkipásztor. – Majd öt év múlva Szűcs Imre plébános javaslatára a város török uralom alóli felszabadulásának 325. évfordulója alkalmára időzítették az első sétát. Hiszünk az imádság erejében, melynek a közösségformálásban is fontos szerepe van.

Szűcs Imre plébános (balról), Makoviczky Gyula evangélikus lelkész, Bertók Dániel református segédlelkész
és Hella Ferenc református lelkipásztor vezette az imautat Fotó: Gergely Szilárd

Minden felekezet a saját templomából indult az Erzsébet térre. A városháza előtt Tóth Nándor alpolgármester köszöntötte az érkezőket, Szűcs Imre plébános a város­ért közös imádságra hívta a megjelenteket, majd Nagykanizsa néhány pontján megállt az imádkozó csapat, például a Nagy Magyarország emlékműnél és az Eötvös téren, ahol 252 évvel ezelőtt felépült a város első piarista rendháza, és a temetőbe is ellátogattak. Végül a Csónakázó-tónál főzőversennyel és családi nappal ünnepeltek.

– Jó volt látni egymás mellett a generációkat, a kisebbeket együtt játszva, a felnőtteket pedig beszélgetve, ismerkedve egymással – említette Hella Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában