Folytatódik a felújítás

2019.06.27. 15:00

Megszépül a kultúra kiskanizsai háza

Folytatódik a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Ház felújítása.

Horváth-Balogh Attila

Tóth István intézményvezető a ház udvarán a már elvégzett munkát és a még hátralévő részeket mutatja Fotó: Szakony Attila

Mint arról beszámoltunk, a városrész lakói 2017-ben társadalmi munka keretében leverték a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Ház falának fellazult, vizes vakolatát. Nagykanizsa közgyűlése és a Kanizsai Kulturális Központ idén különített el forrásokat a munka folytatására.

Tóth István intézményvezető a ház udvarán a már elvégzett munkát
és a még hátralévő részeket mutatja Fotó: Szakony Attila

– Az önkormányzat tavaly felújította a tetőt, s a munkálatok most a homlokzat rendbetételével folytatódnak – tudtuk meg Tóth István intézményvezetőtől. – A korábban levert vakolat helyére a közbeszerzésen nyertes kiskanizsai vállalkozó szakemberei új vakolatot hordanak fel a falakra mind az utcafronti részen, mind az udvar felőli oldalon. Az épület nyílászáróit a korábbi években a város újakra cseréltette, csak az előbb említett udvari részen maradt ki a folyamatból néhány, most ezeket is kicserélik. Megtörténik továbbá az épület egészének színezése is.

Tóth István hozzátette: az már a Kanizsai Kulturális Központ vállalása, hogy felújítják a vizesblokkokat, előbb a büféét, a július eleji kiskanizsai búcsúi rendezvényt követően pedig az emeletit. Mindkét mellékhelyiség új csempeburkolatot, víztartályt, szanitereket kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában