A rendelő felújítása is elkezdődik

2020.07.01. 07:00

A bocskai önkormányzat nagy gondot fordít a vonzó településkép kialakítására is

A nyári időszakban sem áll meg az élet a festői szépségű településen. A fejlesztések mellett arra is figyel a falu vezetése, hogy a község arculata esztétikus, rendben tartott legyen.

Szabó Zsófia

Végh Lászlóné falugondnok feladata a virágok ápolása

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Az elmúlt évek során nagyobb volumenű fejlesztésekről számoltunk be Bocska vonatkozásában. Az önkormányzati hivatalnak is otthont adó épületet korábban több ütemben renoválták, modernizálták. Részint pályázati pénzből, részint a község tudatos gazdálkodásának köszönhetően 8 millió forintból megvalósult a ház külső rekonstrukciója, így a hőszigetelés és az épület festése. Más projekt révén az Ady utcai járdát is rendbe hozták, illetve önerőből és projektfinanszírozásból a község temetőjében is történt felújítás. A ravatalhoz előtetőt és térkövezett feljárót építettek közel egymillió forint támogatásból. A sírkert bejáratához kovácsoltvas kapu került, s kerítés öleli körbe a temetőt is.

A kivitelezés költségét az adósságkonszolidációs hozzájárulásból fedezték, amelynek egy részét a hivatal felújítására, a másikat pedig a temetőre költötte az önkormányzat. Továbbá járólapozták azt a lépcsőt, amely a kápolnánál lévő, a második világháború és a holokauszt áldozatainak emléket állító táblához vezet. Az elmúlt években több mint hatmillió forintot fordítottak a temető rendben tartására.

Végh Lászlóné falugondnok feladata a virágok ápolása
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

Csák Szilvia, Bocska polgármestere jelezte: a temetőrenoválás végére nem került pont az említett beruházásokkal, mivel fontos számukra, hogy szeretteik méltó körülmények közt nyugodhassanak.

– A Magyar Falu Programnak köszönhetően folytatjuk a térkövezési munkálatokat, járdát építünk a temetőben, a ravatalozó kívül új színt kap és duplájára bővítjük a parkolót is. Közel ötmillió forintot fordítunk e beruházás kapcsán a temetőre. A kivitelezés nagyjából kora ősszel kezdődik – mondta Csák Szilvia.

Ám a faluban másutt is történnek hamarosan fejlesztések. Csák Szilvia hangsúlyozta: a Magyar Falu Program közel 4,3 millió forintos támogatásának jóvoltából az orvosi rendelőt is korszerűsítik. E projekt az önkormányzatnak is otthont adó épület

rekonstrukciójának újabb üteme lesz.

– A kilencvenes évek óta mindössze részleges, kisebb állagmegóvó javítások történtek a rendelőben. Azonban e beruházásnak köszönhetően teljesen megújul az épület. Belső festés, járólapozás, vizesblokk-­korszerűsítés is a kivitelezés része lesz, aminek heteken belül nekilátunk – részletezte Bocska első embere. Hozzátette: természetesen azt is szem előtt tartják a faluban, hogy esztétikus, rendben tartott közterületek szépítsék az utcákat. A virágosításra, középületek rendben tartására nagy figyelmet fordítanak. Rengeteg virággal, muskátlival, vinkával, bársonyvirággal gazdagították a község főbb pontjait, de még a buszmegállókat is. A szép lakókörnyezet ugyanis a falu vezetése szerint nemcsak infrastrukturális, hanem arculatszépítő fejlesztések révén is kialakítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában