Harminc éve polgármesterek

2020.09.25. 07:00

TÖOSZ: erősödő zalai képviselet

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) a Bács-Kiskun megyei Felsőlajoson tartott tisztújító küldöttgyűlést. A szervezet vezetésében immár négyen képviselik Zala megyét.

Benedek Bálint

A TÖOSZ több mint 30 éves szakmai múltjával az ország legnagyobb önkormányzati érdekvédelmi szervezete, amely nemzetközi kapcsolatokkal, korszerű infrastruktúrával, elismert szakértőkkel és képzett apparátussal rendelkezik – tájékoztatott a szervezet. Mint azt jelezték, az érdekképviseleten és -egyeztetésen túl különböző szolgáltatásokat is kínál a szövetség tagjainak, s az önkormányzati szektornak.

A felsőlajosi találkozón a küldöttek egyhangú szavazással erősítették meg pozíciójában újabb öt évre Schmidt Jenő elnököt, a somogyi Tab polgármesterét.

A zalai tagságot továbbra is Baracskai József (Zalaszentgrót) vezeti, míg ifjúság- és gyermekvédelmi területen Tóth Lucia (Kisrécse), a közlekedéspolitikában pedig Szabó Zsolt (Hahót) településvezetők dolgozhatnak tovább. A megyei testület új tagja Pacsa polgármestere, Kelemen Tamás az egészségügyi területen. Zárásként oklevelet kaptak a polgármesterek, akik 30 éve vezetik településüket. Zalából Marczin György (Magyarszerdahely), dr. Tóth László (Csapi), Nemes Kálmán (Kerkafalva), Pál Zoltán (Kerkaszentkirály), Vajmi Ferenc (Ortaháza) és Tolnai István (Zalaköveskút) vehette át az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában