Frissen Zalából

2021.04.28. 11:30

Járdákat terveznek a Kanizsa Arénához

Miközben halad a Kanizsa Aréna építése, a létesítmény gyalogos megközelítését szolgáló járdakapcsolat tervezése is elkezdődött. Erről a közelmúltban Balogh László polgármester egymaga döntött.

Pásztor András

Balogh László polgármester

Fotó: Gergely Szilárd

A polgármester elmondta: a sportcsarnok építése során több gyalogátkelőhely létesül közvilágítással, ugyanakkor mindegyik esetében további feladat a gyalogosok továbbvezetése, közlekedésük biztosítása, ami az út túloldalán járdák kiépítését jelenti.

– Ezek a járdaszakaszok a projektterületen kívül esnek, ezért önkormányzati forrásból kell azokat megépíteni – tette hozzá Balogh László, s elmondta: az egyik járdakapcsolat az Alapy Gáspár utca nyugati oldalán lenne, ez egy rövid szakasz, míg a másik járda az út északi oldalán, a garázssor átjárójában vezetne. Innen kell majd a járdát úgy továbbvinni, hogy kivezesse a gyalogosokat a Munkás utcára.

Balogh László polgármester
Fotó: Gergely Szilárd

– A harmadik járdaszakasz a déli oldalon az Interspar parkolóját kötné majd össze a Kanizsa Arénával. Ezt a tervezési feladatot már sokkal korábban el kellett volna végezni, de a tavaly októberi közgyűlésen az Éljen VárosuNK! Egyesület frakciója – több más feladattal együtt – lesöpörte az asztalról. Most, a rendkívüli jogrend miatt kénytelen voltam egyedül dönteni, de úgy gondolom, ezek a feladatok nem halaszthatók tovább, hiszen ha elkészül a Kanizsa Aréna, azt a gyalogosoknak is meg kell tudniuk közelíteni.

A három járdaszakasz tervezése nem jelent nagy költséget, a nyertes pályázó alig 2,9 millió forintos árajánlatot adott, ráadásul ebben az összegben szerepel még egy Munkás utcai parkoló tervezése is. Ennél persze jóval többe kerül majd a járdák és a parkoló kivitelezése, de az idei költségvetésben erre is lesz forrás Balogh László szerint.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/helyszini-bejaras-a-kanizsa-arena-epitesenel-nyar-vegere-elkeszul-5134627/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában