Frissen Zalából

2021.07.25. 18:30

Egerszeg Búcsú huszonegyedszer – Lokálpatriótákat is elismertek

Ismét megrendezték egy év kihagyás után az Egerszeg Búcsút vasárnap. A város védőszentjének, Mária Magdolnának tiszteletére szervezett programon a szokásos vásári forgataggal várták az érdeklődőket a skanzenben és az olajipari múzeumban.

Mozsár Eszter

A díjazottak a színpadon: (balról) Gecse Péter alpolgármester, Wettstein Tamás (a ZAZEE Kulturális Egyesület elnöke), dr. Kovács Mónika Phd (ZMSZRK I-es Belgyógyászati és Infektológia osztáyvezető főorvosa), dr. Gyimesi Endre (Zalaegerszeg díszpolgára, volt polgármester) és dr. Kocsis Gyula (az EZE elnöke.)

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az Együtt Zalaegerszegért Egyesület 21. alkalommal hívta életre a rendezvényt, ahol a hagyományokhoz híven Göcsej gasztronómiája, folklórja volt a középpontban. A finom étkek és italok elfogyasztása mellett kézműves vásárfiákat vihettek haza a látogatók, valamint a Pajtagalériában Buday Mihály festőművész alkotásait nézhették meg. A színpadon kulturális csoportok (Gála Társastáncklub, Bibrics Táncegyüttes, Gyéres Műhely, Tarsoly Egyesület, Zala Senior Táncegyüttes) és Zsongi bohóc szórakoztatták a közönséget. Este a Duo Don Pedro’z lépett fel.

A kulturális műsorok között átadták – immáron 22. alkalommal – a Lokálpatrióta-díjat, amiről dr. Kocsis Gyula, az EZE elnöke elmondta: az elismeréseket mindig a lakosság javaslatai alapján ítélik oda.

A díjazottak a színpadon: (balról) Gecse Péter alpolgármester, Wettstein Tamás (a ZAZEE Kulturális Egyesület elnöke), dr. Kovács Mónika Phd (ZMSZRK I-es Belgyógyászati és Infektológia osztáyvezető főorvosa), dr. Gyimesi Endre (Zalaegerszeg díszpolgára, volt polgármester) és dr. Kocsis Gyula (az EZE elnöke.) Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Idén dr. Gyimesi Endre kapta a díjat a kulturális területen vállalt tevékenységéért, különösen a helytörténeti kutatói és publicisztikai munkásságáért. Mellette dr. Kovács Mónika Phd, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház I-es Belgyógyászati és Infektológia osztályvezető főorvosa a Covid világjárvány elleni védekezésben nyújtott elkötelezett tevékenységéért és Wettstein Tamás, a ZAZEE Kulturális Egyesület elnöke a kulturális életben meghatározó, önzetlen munkájáért vehetett át emlékplakettet.

Gecse Péter alpolgármester végül megköszönte az egyesület munkáját, a közösség példamutató erejét s azok tevékenységét, akik mindent megtesznek azért, hogy a város értékeit a jövő generációja is megismerhesse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában