Együttműködési megállapodást írtak alá

2021.07.10. 19:00

Stratégiai partnerség jött létre a zalai rendőrök és polgárőrök között

Együttműködési megállapodást írt alá a közelmúltban a megyei rendőr-főkapitányságon Zala új főkapitánya, dr. Vereckei Csaba Iván dandártábornok és Horváth Róbert, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

zaol.hu

Az egyezség megkötését törvény teszi kötelezővé, a megyei kontraktus mellett helyi szinten a rendőrkapitányságok, illetve a rendőrőrsök körzeti megbízottai működnek együtt a polgárőr-egyesületek járási koordinátoraival. A ZMRFK dokumentálta, hogy részt vállal a ZMPSZ elhelyezési és működési feltételeinek megteremtésében. Többek közt helyiségeket és parkolóhelyet biztosít számára, támogatja pályázatait, a rendezvényeikhez szakmai és technikai bemutatókkal is hozzájárul.

A polgárőrszövetség pedig fontos feladatának tartja elősegíteni a közös szolgálatellátás összehangolását, népszerűsíteni a rendőrség bűn- és baleset-megelőzési, valamint vagyonvédelmi tevékenységét. Az aláírás után a dandártábornok nyomatékosította: az együttműködés egyik legnagyobb értéke, hogy a polgárőr az adott helyi közösség a tagja, így a civil szervezetnek köszönhetően a rendőrség fontos háttérinformációkhoz juthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában