Vakáció

2022.06.30. 12:00

Nyári táborozás Őrtiloson népi hangszerrel

A nagykanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI diákjai, tanárai, és meghívott, országosan elismert zenepedagógusok tartanak öt napos szakmai nyári foglalkozást a szentmihályhegyi erdei táborban.

Benedek Bálint

A népi hegedűs diákok sok újdonságot sajátíthatnak el a szakmai foglalkozásokon Fotó: ZH

A tábor létrejöttét az Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Halmos Béla Program pályázata segítségével a Bojtár Népzenei Egyesület biztosítja, mely régóta a kanizsai zeneiskola együttműködő partnere.

- A foglalkozások középpontjában a népzene áll, mely a gyerekek fejlődése mellett számos vidám élményt jelent a résztvevőknek – fogalmazott Baráth Adrien, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI igazgatója. – Az iskola néptáncos diákjai Péter Katalin és Kócza Attila néptánc pedagógusok útmutatásával Vajdaszentiványi táncokat tanulnak a július elejéig tartó táborban. A legkisebb népi hegedűs diákokkal pedig Scheiber Krisztina zenetanár foglalkozik. A nagyokkal pedig hangszercsoportonként foglalkoznak a pedagógusok, így Vizeli József és Rigó Márton népi hegedűt, Vizeli Máté népi brácsát, valamint Timár Márton népi bőgőt tanít. Az esti táncházak vezetésében Vizeli Dániel segít.

Hozzátette: a tábor nem csak a szakmai tudás gyarapításában, de a járvány okozta közösségi élet újraélesztésében is segíti a fiatalokat. Sok lehetőség nyílik a közös táncolásra, esti táncházakra, népzenészeknek a zenekari játékra. A tábor résztvevői július 1-jén pénteken délután, záró koncert keretein belül mutatják be tudásukat a helyszínen az érdeklődő közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában