Tizenkettedik alkalommal rendezték meg

2023.04.14. 17:00

Kihirdették a Virtuális Városi Diákújság nyerteseit - az Izsák-iskola diákjai lettek a legjobbak

Immáron tizenkettedik alkalommal hirdette meg az idei tanévben a Virtuális Városi Diákújság pályázatot a város internetes portálja, a zalaegerszeg.hu. és a Zalaegerszegi Televízió. A pályázat eredményhirdetését pénteken délelőtt tartották a Városházán.

Mozsár Eszter

Az I. helyezett Izsák-iskola diákjai nevében Rákóczi Marianna felkészítő tanár vette át a jutalmat dr. Vadvári Tibor alpolgármestertől és Frauenhoffer Mártától, jobbra Dóczi-Bognár Viktória, az Álomgyár Könyvkiadó zalaegerszegi üzletének képviseletében. Fotó: Mozsár Eszter

Minden eddiginél több, összesen 662 cikk érkezett a felhívásra, mondta Frauenhoffer Márta, a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. ügyvezetője. Öt intézmény diákjai küldték az év folyamán az írásokat. Az Izsák- és a Landorhegyi-iskola a kezdetektől, november 17-től küldte a cikkeket, míg a Petőfi-iskola januárban, az Ady- és a Liszt-iskola márciusban csatlakozott a megmérettetéshez.

A versenykiírás szerint azokat az intézményeket lehet jutalmazni, melyektől minimum 30 írás érkezik a televízió szerkesztőségébe, majd kerül fel a városi honlap Diákújság rovatába. Ennek a kritériumnak idén minden iskola megfelelt.

A versenyzők csoportképe, előtérben az Izsák-iskola diákjai. Fotó: Seres Péter

Dr. Vadvári Tibor alpolgármestert több éve kérik fel arra, hogy értékelje a pályaműveket. Ahogy a sajtótájékoztatón rámutatott, a tanulók nemcsak mennyiséget, hanem minőséget is produkáltak a magyarórákon kötelező témában írt fogalmazásaikkal, illetve szabadon választott témájú írásaikkal. Az alpolgármester köszönetet mondott a felkészítő pedagógusoknak is, hiszen a gyerekek egyéni fejlődését és látásmódjuk bővülését segíti elő a megfelelő íráskészség.

Ezt követően átadták az Álomgyár Könyvkiadó 50, 30 és 20 ezer forint értékű ajándékcsomagját az első három helyezettnek. Idén az Izsák Imre Általános Iskola 258 cikkel lett az első. Nem sokkal lemaradva, 247 írással a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola lett a második, míg 87 cikkel a harmadik helyet az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI szerezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában