Zaol podcast

2023.05.23. 07:42

A kihívások lendítették előre a zeneiskolát vezető Baráth Adrient

Baráth Adrien, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI igazgatója volt a zaol.hu podcast vendége. Az intézményvezető épp a koronavírus-járvány begyűrűzésekor kapta meg új feladatát, ezért számos kihívás között kellett helytállnia.

Benedek Bálint

Baráth Adrien, a nagykanizsai Farkas Ferenc Zene és Aranymetszés AMI igazgatója

Fotó: Szakony Attila

Korábban rövid önéletrajzát már megírtuk: Baráth Adrien névrokonát, a nyugdíjba vonuló Baráth Zoltánt váltotta az iskola igazgatói székében. Az új intézményvezető művészeti tanulmányait szintén a kanizsai zeneiskola falai között kezdte. Zongorán dr. Erdős Lászlóné, fagotton pedig édesapja, Baráth Béla tanította. Nyolcadikosként a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola előkészítő tagozatán folytatta tanulmányait fagotton, 1986-ban első helyet és különdíjat kapott a győri országos fafúvós versenyen, így felvételi nélkül került a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre. Baráth Adrien a diploma megszerzését követően a művészeti pálya helyett a tanítást választotta, s 1994-ben fafúvós tanárként került a nagykanizsai zeneiskolába. Az oktatás mellett 1998 óta intézményvezető-helyettesként is tevékenykedett.

A beszélgetés során főleg a gyermekek művészeti oktatásáról, a klasszikus muzsika megszerettetéséről és a mai fiatalok hozzáállásáról beszélgettünk. De szó esett a növendékek motivációjáról, az intézményben működő zenekarokról, melyek összetartó közösségként együtt "lélegeznek" az oktatással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában